SEDMI PUT ISTI SLUČAJ

U ruševnoj tvornici gorjela bačva s ljepilom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
U ruševnoj tvornici gorjela bačva s ljepilom
24.09.2009.
u 21:30
Iako se radi o kemijskom otpadu pravodobnom reakcijom svih hitnih službi opasnosti za građane nije bilo. Slijedi saniranje lokacije kao i kaznena prijava protiv vlasnika.
Pogledaj originalni članak

U Božidarevićevoj ulici u Zagrebu oko 18.30 sati buknuo je požar u ruševnoj tvornici kojeg je uzrokovala zapaljena bačva ljepila Etavit 72. Ovo je sedmi ovakav slučaj u toj tvornici.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba izvijestili su da slijedi saniranje lokacije, a inspektorica zaštite okoliša izdati će rješenje o hitnom uklanjanju i podnijeti kaznenu prijavu protiv vlasnika.


Iako se radi o kemijskom otpadu pravodobnom reakcijom svih hitnih službi opasnosti za građane nije bilo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RA
rackizel
08:20 25.09.2009.

U Božidarevićevoj ulici u Zagrebu nema tramvajske pruge. Koliko je meni poznat Zagreb, na slici je Vodnikova. Zašto slika ne prati tekst? Kad smo već kod Božidarevićeve. Znadete li da se tamo proizvode, u tvornici RIZ, digitalna brojila električne nergije koje u Zagrebu ne smiju ugrađivati zbog \"nepisanog\" sporazuma sa slovencima? Zato ugrađuju mehanička \"iskra\", slovenska brojila. To je vrijedna tema za novine, a ne nekakv požar.