Još jedan incident

U Rijeci razbijena ćirilična spomen ploča

Foto: Goran Kovacic/pixsell
rijeka,razbijena poča,ćirilica,ćirilična ploča
Foto: Goran Kovacic/pixsell
rijeka,razbijena poča,ćirilica,ćirilična ploča
Foto: Goran Kovacic/pixsell
rijeka,razbijena poča,ćirilica,ćirilična ploča
Foto: Goran Kovacic/pixsell
rijeka,razbijena poča,ćirilica,ćirilična ploča
05.11.2013.
u 07:19
Razbijena je ploča posvećena makedonskom prosvjetitelju, pjesniku i diplomati Andreju Petkovič
Pogledaj originalni članak

Nakon Vukovara, Osijeka, Varaždina i u Rijeci je razbijena ćirilična spomen ploča posvećena makedonskom prosvjetitelju, pjesniku i diplomati Andreju Petkoviču, koji je u Rijeci obnašao dužnost carskog ruskog konzula u vremenu od 1873. do 1892. godine.

Ploča koja se nalazi u Trpimirovoj ulici dijelom je oštećena, a policija koja je dojavu primila 3. studenog, istražuje što se zapravo dogodilo, radi li se o vandalskom činu ili slučajnom oštećivanju. Naime, kako je predsjednik Makedonskog Kluturnog društva Rijeka Ilija Hristodulov kazao policiji, neznatno oštećenje ove spomen ploče bilo je i ranije zamijećeno, no 3. studenog ona je razbijena.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

SE
selbivoje
09:56 05.11.2013.

nemojte postavljati te ploce sa cirilicom,jer svako postavljanje izaziva i njihova otklanjanje,svaka provokacija izaziva reakciju, treba ljudima omoguciti da svoje rane zaljece , a postavljanje cirilice to nece postici,srbijanci tu ne gube nista latinicom.

AN
angel2
07:36 05.11.2013.

U Hrvatskoj je latinicno pismo!

DK
dr.kam
08:22 05.11.2013.

Od kud u Rijeci, kad Rijeka nije Balkan...