prosvjedi zbog afera

Milorad Dodik nazvao je izdajnicima čelnike oporbe koji su najavili prosvjede protiv vlasti u svibnju

Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
Milorad Dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
Milorad Dodik, president of the Republika Srpska, looks on during Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic's official visit to Banja Luka, Bosnia and Herzegovina, January 9, 2015. Bosnian Serbs organise celebrations of the Statehood Day of their half of Bo
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milorad Dodik
17.04.2016.
u 14:20
Ministar vanjskih poslova BiH i visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak odgovorio je Dodiku da ne može strankama okupljenim u Savez za promjene kojega predvodi SDS odrediti jesu li dobrodošli u Republiku Srpsku.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je i čelnik vladajućeg Saveza nezavisnih sodijaldemokrata (SNSD) nazvao je izdajnicima čelnike oporbe koji su najavili prosvjede protiv vlasti u svibnju, a oni su mu odgovorili da on na taj način pokušava prikriti kriminal i potaknuti unutarsrpske sukobe.

Dodikov SNSD predvodi koalicijsku vlast u Republici Srpskoj, dok stranke okupljene oko SDS-a predstavljaju dio vlasti na državnoj razini a između njih su stalni sukobi i međusobna optuživanja. Oporba u Republici Srpskoj najavila je za svibanj održavanje prosvjeda zbog niza afera i loše situacije u tome entitetu, a Dodik je zaprijetio odgovorom oporbi. 

"Tog istog dana, u isto vrijeme mi ćemo organizirati prosvjede, jer imamo razloga reći da su oni svojom izdajničkom politikom na razini Bosne i Hercegovine doveli Republici Srpskoj u ovu situaciju, u kojoj jeste", rekao je Dodik kako ga citiraju mediji u BiH. Pri tome je naveo da će oporbi poručiti da su 'izdajnici i da nisu dobro došli u Republiku Srpsku". 

Ministar vanjskih poslova BiH i visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak odgovorio je Dodiku da ne može strankama okupljenim u Savez za promjene kojega predvodi SDS odrediti jesu li dobrodošli u Republiku  Srpsku. 

"Odlučuje narod, a meni se čini da će narod uskoro nekom drugom poručiti da nije dobrodošao u Republiku Srpsku", rekao je Crnadak.  

Iz Saveza za promjene priopćili su pak da Dodik zlorabi funkciju predsjednika Republike Srpske te da umjesto jedinstva šalje poruku kako je 'spreman i na srpsko-srpske sukobe'.

Iz oporbe su najavili i da će bez obzira na prijetnje, zastrašivanja i najave otvaranja sukoba vrlo brzo odgovarati pred licem pravde za brojne kriminalne afere u ovome entitetu.

>>Protiv Dodika pokrenuta istraga: 'Predmet je dva do tri puta jači od slučaja Sanader'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:11 17.04.2016.

Stiže naplata, Milorade i to sa kamatama.

KI
kinez14
17:22 17.04.2016.

Evo modovi toleriraju velicanje cetnika Dodika

OV
Ovozemaljski
15:52 17.04.2016.

Ma Balkanci su najluđi na svijetu, ludilo brale!