Napadači u Bruxellesu

U računalima pronađene fotografije ureda i doma belgijskog premijera Charlesa Michela

Foto: Reuters/PIXSELL
U računalima pronađene fotografije ureda i doma belgijskog premijera Charlesa Michela
30.03.2016.
u 16:40
U istragu je uključen i američkoj službi FBI kojoj su poslane kopije tvrdih diskova napadača.
Pogledaj originalni članak

Džihadisti koju su napali zračnu luku i metro u Bruxellesu prije sedam dana na internetu su pokušavali doznati lokaciju ureda belgijskog premijera Charlesa Michela kao i njegovu kućnu adresu, pišu mediji. Informacije su pronađene prilikom otkrića njihovih računala dan nakon napada u ulici Max Roos u dijelu grada Schaerbeek. U istragu je uključen i američkoj službi FBI kojoj su poslane kopije tvrdih diskova napadača.

Nepotvrđena izvješća sugeriraju da su u njihovim računalima bili i planovi napada kao i fotografije Michelova ureda snimljenih sa ulice.

U jednom računalu pronađena je i poruka jednog od napadača na zračnu luku. U prilično zbunjujućoj poruci Brahim el-Bakraoui požalio se da ga gone i da se više ne osjeća sigurno.

Belgijske vlasti jučer su objavile da su identificirali 32 žrtve dvaju terorostičkih napada u Bruxellesu – ukupno 17 ih je iz Belgije, a preostalih 15 iz ostalih zemalja svijeta. Ukupno 94 osobe još se nalaze u bolnici, a deseci su na intenzivnoj njezi.

Indijac Raghevedran Ganeshan prva je sahranjena žrtva napada. Njegovo tijelo jučer je  vraćeno u indijski grad Chennai.

 >> Više od 30 mrtvih u napadima. Uhićen jedan čovjek. Bombaši s aerodroma braća poznata policiji. Evakuirana zračna luka u Toulouseu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar superhik74
superhik74
16:54 30.03.2016.

Pa sto ce im taj klaun, kao da se njega ista pita. Belgija nije 500 dana uopce imala vladu jer se nisu mogli dogovoriti tako je da taj "premijer" samo najobicnija marioneta st se I vidi po tome da mu dzihadisti kontroliraju kompletnu drzavu.