lijepa vijest iz gunje

U prosincu im izgorjela kuća, susjedi i općina već je obnovili

Foto: Branimir Bradarić
U prosincu im izgorjela kuća, susjedi i općina već je obnovili
05.01.2014.
u 22:00
Darivalo se sve, od odjeće i obuće do stolarije, keramike, materijala za krov...
Pogledaj originalni članak

U moru tužnih i crnih događaja s kojima se svakodnevno suočavamo novogodišnja priča iz Gunje jedna je od onih koje vraćaju osmijeh na lice. Poslije požara u kojem je sredinom prosinca izgorjela obiteljska kuća Miralema Tabakovića (36) mještani Gunje, predvođeni Općinom, organizirali su se i obnovili mu kuću koja će za nekoliko dana biti opet useljiva.

– Odmah smo se odlučili pomoći. I brojni mještani pomogli su koliko su mogli, a novac su poslali i iz Ministarstva poljoprivrede (50.000 kuna) te Ministarstva socijalne skrbi (15.000 kuna) – kaže načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić.U akciju pomoći uključili su se o brojni susjedi koji su radili na obnovi ali i privatnici. Na taj način osigurano je i krovište, stolarija, keramika kao i odjeća i obuća. Lucić kaže i da je dan poslije požara obišao požarište kada se i osobno uvjerio da je kuća, koja je bila stara i trošna, izgorjela gotovo do temelja.Sreća u nesreći jest da nitko nije stradao te da su se neozlijeđeni iz kuće, koja je gorjela, izvukli Tabaković i njegova 14-godišnja kći s posebnim potrebama. Tabaković kaže da nije očekivao ovakvu pomoć.

– Hvala svima koji su nam pomogli jer ja to ne bih mogao sam. Već pet godina ne radim pa se snalazimo kako znamo i umijemo. Načelnik nas je među prvima posjetio, a onda su nam pomogli i oni koje znamo, ali i ljudi koje ne znamo – kaže Tabaković ,koji trenutačno, do useljenja, s kćeri živi u kući obitelji koja je na privremenom radu u Njemačkoj. Govoreći o požaru, kaže da je do njega došlo tako što je malena upalila svijeću, plamen je zahvatio zavjese, a odmah potom i kuću. Vremena je bilo tek toliko da Miralem i kći izađu van. O uvjetima u kojima su živjeli govori i to što su njih dvoje preživljavali sa 300 kuna dječjeg doplatka. Slučaj obitelji Tabaković još je jednom dokazao da se u Gunji ne gleda na vjeru ni naciju.

>> Zajednička molitva djece u Gunji

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.