Obnova

U područnu školu u Petkovcu županija je uložila 110.000 kuna

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
U područnu školu u Petkovcu županija je uložila 110.000 kuna
04.11.2010.
u 16:50
Petkovečka škola izgrađena je 1952. godine i trenutačno je pohađa 21 učenik iz Petkovca i Černila
Pogledaj originalni članak

Završeno je uređenje zgrade Područne škole Petkovec, koja je u sastavu Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama. Radovi su stajali 110.000 kuna, a novac je osigurala Varaždinska županija.

– Veseli me što se u posljednjih pet godina povećao broj učenika u školi jer je to potvrda da škole u ovako malim mjestima imaju budućnost – rekao je varaždinski župan Predrag Štromar.

Petkovečka škola izgrađena je 1952. godine i trenutačno je pohađa 21 učenik iz Petkovca i Černila. Učenici su raspoređeni u dva kombinirana odjela. Nastava je jednosmjenska. Ti učenici mogu sudjelovati u svim izvannastavnim aktivnostima u kojima sudjeluju učenici matične škole.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.