krvava noć u meksiku

U oružanom napadu na striptiz bar poginulo 15 osoba

Foto: Reuters/PIXSELL
U oružanom napadu na striptiz bar poginulo 15 osoba
09.03.2019.
u 19:18
Meksiko je u 2018. zabilježio rekordnu stopu nasilja s 33.341 ubojstvom, što je najveći broj od početka vođenja statistike 1997. godine
Pogledaj originalni članak

U državi Guanajuatu u središtu Meksika ubijeno je najmanje 15 ljudi, a četvero je ranjeno tijekom oružanog napada na striptiz bar, priopćilo je u subotu tamošnje državno odvjetništvo.

Prema prvim informacijama nekoliko je naoružanih osoba u noći s petka na subotu došlo ispred striptiz bara 'La Playa' u gradu Salamanci i otvorilo vatru na posjetitelje i zaposlenike nakon čega su pobjegli, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva Juan Jose Martinez.

Uzroci napada još uvijek nisu poznati.

Istovremeno je u Guanajuatu započela velika policijska akcija protiv moćne kriminalne skupine specijalizirane za krađu goriva, ali još uvijek ne postoji jasna poveznica između napada i bande.

Meksički predsjednik Lopez Obrador koji je dužnost preuzeo 1. prosinca, pokrenuo je ofenzivu protiv krađe goriva zbog koje je državna kompanija Pemex pretrpjela štetu od oko tri milijarde dolara i koja potiče brojne nasilne izgrede.

Meksiko je u 2018. zabilježio rekordnu stopu nasilja s 33.341 ubojstvom, što je najveći broj od početka vođenja statistike 1997. godine.

>> Pogledajte video: Pucnjava u Del Maru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
08:17 10.03.2019.

Religija mira na djelu.