Jemen

U ofenzivi arapske koalicije ubijeno 800 boraca Al Qaide

Foto: Reuters/PIXSELL
U ofenzivi arapske koalicije ubijeno 800 boraca Al Qaide
25.04.2016.
u 08:31
"Operacija se završila (...) pogibijom više od 800 pripadnika Al Qaida i nekih njihovih čelnika te bijegom nekih" džihadista te skupine, priopćilo je zapovjedništvo koalicije a prenosi saudijska službena agencija SPA.
Pogledaj originalni članak

Više od 800 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici Al Qaida poginulo je u vojnoj ofenzivi na tu džihadističku skupinu na jugu Jemena, priopćila je jutros arapska koalicija koja u toj zemlji djeluje pod saudijskim zapovjedništvom.

"Operacija se završila (...) pogibijom više od 800 pripadnika Al Qaida i nekih njihovih čelnika te bijegom nekih" džihadista te skupine, priopćilo je zapovjedništvo koalicije a prenosi saudijska službena agencija SPA.

Zadaća ofenzive koju je jemenska vojska vodila uz pomoć "specijalnih snaga Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata", bila je omogućiti jemenskoj vladi da "preuzme nadzor nad gradovima u rukama Al Kaide, napose Mukalom, koju smatraju bazom te skupine", dodaje se u priopćenju.

Jemenske snage uz zračnu potporu arapske koalicije oslobodile su  Mukalu, glavni grad Hadramuta, koju je Al Qaida zauzela početkom travnja 2015., rekao je nešto ranije za AFP vojni čelnik.

"Ušli smo u središte grada (Mukale) i nismo naišli ni na kakav otpor džihadista Al Kaide koji su se povukli na zapad", prema pustinji u pokrajinama Hadramutu i Šabvi, dodao je taj čelnik u telefonskom razgovoru iz Mukale.

Al Qaida na Arapskom poluotoku (AQPA) koja se učvrstila u Jemenu i džihadistička skupina Islamska država (IS) iskoristile su rat u Jemenu kako bi proširile svoj utjecaj na jugu i na jugoistoku zemlje.

>> Al Qaeda preuzela odgovornost, u odmaralištu ubila 14 civila i dva vojnika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KI
KITONJA
13:02 25.04.2016.

Saudijci se bore protiv Al Qaide i IS? E pa to je isto kao da se Izetbegović bori protiv Vehabija, da nije žalosno bilo bi smiješno!

GV
golub Vaso
09:51 25.04.2016.

da nema SA ne bi bilo ni al kaide

Avatar superhik74
superhik74
18:25 25.04.2016.

Ha, ha, ha...koja izmisljotina Saudijci ce ubijati svoje teroriste. Vjerojatno bi da se to stvarno dogodilo u Saudijskoj Arabiji bila proglasena trodnevna zalost zbog pogibije njihovih pulena iz Al Qaide