spor

U obiteljsku kuću uložili četvrt milijuna kuna, svekrva ih izbacila

Foto: 'Marijan Susenj'
U obiteljsku kuću uložili četvrt milijuna kuna, svekrva ih izbacila
25.03.2011.
u 11:00
Koprivnički supružnici Damir i Maja Paligač ogorčeni zbog "pristranosti suda"
Pogledaj originalni članak

Drama liječnice Maje Paligač i njenog supruga Damira Paligača iz Koprivnice počela je nakon što su napustili kuću njene majke Vlaste Galinović, u koju su, prema procjeni sudskog vještaka, uložili oko 250.000 kuna.

Stan na kredit

- Nismo imali razloga ne vjerovati roditeljima. Deset godina sam bio svjedok uvjeravanja da je to Majino i sve se radilo zajedno - kazao je Damir Paligač.

Njegova supruga kaže da su ih 1991. njeni roditelji pozvali da si urede tavan.

- Uložili smo u potkrovlje, tada 3500 maraka, a brat Davor Galinović odabrao je živjeti na prvom katu. Sve je izgledalo savršeno - priča Maja.

No 2000. njeni su roditelji doživjeli prometnu nesreću. - Osobno sam, kao liječnica brinula o njima u koprivničkoj bolnici. Otac je bio u teškom stanju. Borba za život trajala je četiri mjeseca, a kod kuće sam brinula i majci. Nakon očeve smrti 2001. godine, odrekla sam se svog dijela kuće u majčinu korist, obzirom na dogovor i tragediju, no zar je neobično vjerovati roditelju? - pita se ona.

Maja i Damir napominju da su novac od očevog osiguranja, tj. oko 52.000 kuna, uložili u uređenje kuće, dvorišta, dogovorno s njenim bratom i majkom, koji su također uložili svoj novac.

- Zatim je majka samo tražila povod da nas izbaci, a to se pod prijetnjom policije dogodilo u ljeto 2004. godine. Mlađa je kćer tada imala 1,5 godinu. Kupili smo stan na kredit - kaže ona.

Sudski proces

No, supružnike posebno muči situacija na sudu, gdje traže svoj dio kuće.

- Općinski sudac Darko Magdić zabranio nam je pitanja o računima za adaptaciju, natezali smo se oko jedne žarulje, a brat je predočio očeve stare račune, dok naši nisu ni pregledani, a ni saslušani svjedoci - pričaju, dodajući da je Majin Brat Davor na ročištu kazao: "Sve je istina kaj oni govore, sve su to radili i platili i ne treba nikakve svjedoke zvati, jer sam to napisal na sebe i ovoj ovdje ne dam ništa!"

- Zatim je sudac Magdić sazvao ročište sa svjedocima, no u međuvremenu donio presudu u njihovu korist. Odbijena je i žalba na Županijskom sudu - kaže Maja Paligač.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

JB
josip broz
22:25 25.03.2011.

svekrva ?? jbm ti novinara

JB
josip broz
22:38 25.03.2011.

ups. novinarku

Avatar banana država
banana država
11:31 26.08.2011.

Svekrva??????????? a sta od danas je vlastita majka postala svekrva??????????? ma ko ovo pise!!!!!!!!!!!