BAJAKOVO

U njemačkoj hladnjači s povrćem i 43.488 šteka

18.12.2008.
u 16:55
Pogledaj originalni članak

Na graničnom prijelazu Bajakovo na ulazu u Hrvatsku u četvrtak oko 4.30 sati u hladnjači njemačkih registracijskih oznaka kojom je upravljao grčki državljanin A.C. (42) carinici i policajci su pronašli skrivenih 43.488 šteka cigareta.

Cigarete su bile skrivene među 15,8 tona smrznutog povrća koje je A.C. prevozio iz Grčke u Njemačku. Radi se o cigaretama Jing Ling koje se prema američkoj licenciji proizvode u Rusiji.

Hrvoje Čović iz vukovarske ispostave Carine kaže da je vrijednost zaplijenjenih cigareta 4,4 milijuna kuna i to je najveća zapljena cigareta posljednjih godina. Na Bajakovu je, kaže Tomislav Iljić, načelnik Odjela za granice, u ovoj godini zaplijenjeno 4712 šteka, a na svim prijelazima PU vukovarsko-srijemske 8100 šteka.

(mf)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr