MEĐU ŽRTVAMA I DJECA

U napadu arapske koalicije u Jemenu ubijen 41 civil

Foto: Reuters/PIXSELL
U napadu arapske koalicije u Jemenu ubijen 41 civil
15.03.2016.
u 20:47
Sve žrtve su civili, među kojima i djeca, a konačan broj stradalih bi mogao porasti
Pogledaj originalni članak

Najmanje 41 civil je ubijen danas u zračnim napadima koalicije koju vodi Saudijska Arabija na tržnicu u pokrajini Hajja na sjeveru Jemena pod kontrolirom pobunjenika, objavili su bolnički i plemenski izvori.

Dužnosnik bolnice koju vodi francuska organizacija Liječnici bez granica rekao je da je bolnica primila 41 tijelo i 35 ranjenih.

Sve žrtve su civili, među kojima i djeca, a konačan broj stradalih bi mogao porasti. Mjesni dužnosnik i plemenski izvori su rekli da su zrakoplovi koalicije izveli nekoliko napada na tržnicu u mjestu Mustaba.

Prema internet stranici sabanews, bliskoj pobunjenicima, koalicija je izvela dva zračna napada na tržnicu i restoran u kojima je ubijeno 65 i ranjeno 55 civila.

UN-ovi podaci pokazuju da je u sukobu u Jemenu poginulo više od 6200 ljudi, od kojih gotovo polovica civila, od ožujka 2015. i početka intervencije arapsko-sunitske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom protiv šijitskih pobunjenika Hutija koji i dalje kontroliraju glavni grad Sanu i velika područja na sjeveru i zapadu zemlje.

>> Saudijci gomilaju žrtve na granici; dosad ubijeno 375 civila

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar superhik74
superhik74
20:59 15.03.2016.

"Normalno" ne radi se o ratnom zlocinu jer je napravljen iz Americkog ili Britanskog aviona s Americkom ili Britanskom bombom, tako da nikako ne moze biti ratni zlocin, a s obzirom da se to dogodilo u nicim izazvanoj agresiji Saudijske Arabije na susjednu drzavu Jemen, tako da o "sankcijama" nema niti govora. Kako je prekrasna ova "medjunarodna zajednica" uvijek dosljedna svojim "principima" u zastiti "ljudskih prava" i medjunarodnih normi.

Avatar lvan12
lvan12
21:29 15.03.2016.

Nista me ne cudi s obzirom tko su im mentori...

Avatar nekakav
nekakav
10:14 16.03.2016.

koji su to pobunjenici? negdašnjeg predsjednika narod izbacio i otjerao. zašto saudijci nisu bombardirali pobunjenike u siriji, a? jemen je nastao od dvije države, sjevernog i južnog jemena. kako nema šanse da se pomire te dvije plemenske zajednice, dolazi do podjele na stare dvije države. problem saudijcima je da je taj sjeverni, koji graniči s njima, drugačijeg smjera islama. jedni suniti, drugi šijiti. kako to da taj vrli zapadni svijet, koji istinu i pravdu ljubi više od ikoga, niti jednom rječju ne osudi ovakve ratne zločine saudijaca u tuđoj zemlji? jako će ih koštati ovakva dvoličnost, dvostruki standardi. međunarodno pravo se ne poštuje, un nema funkciju zaštite malih pred napadima velikih. nije li divno gledati ai kako viče i prijeti nekim zemljama zbog 'kršenja ljudskih prava', a posebno kad znaš da napadaju isključivo one zemlje koje nisu pod američkom čizmom. recimo, saudijce se u americi, kao ni židove, ne smije javno ništa optuživati. ubojstvo, zločin, u njihovom slučaju ne postoje. krivi su uvijek drugi. napad 11. rujna u americi, jel su vam vaši i naši mediji rekli što o tome da je američki sud dosudio kaznu iranu tešku preko 11 mlrd dolara, zbog sudjelovanja u tom napadu? saudijce je američka država oslobodila optužbi, a iranci se nisu ni odazvali na ovo smiješno suđenje. i baš zbog toga, neodazivanja, sud ih je kaznio. bez ikakvog dokaza. mislim, pa ni nema ga. svi znamo da su saudijci iza toga. ali ne smije se istraživati.