nakon duge bolesti

U Ljubljani preminuo Živko Pregl, posljednji potpredsjednik SIV-a

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
U Ljubljani preminuo Živko Pregl, posljednji potpredsjednik SIV-a
29.11.2011.
u 19:50
Pregl je od 1989. do 1991. godine bio potpredsjednik Saveznog izvršnog vijeća SFRJ
Pogledaj originalni članak

Samo dan nakon vijesti o smrti Ante Markovića, posljednjeg premijera SFRJ, stigla je vijest da je u Ljubljani preminuo njegov nekadašnji zamjenik Kazimir Živko Pregl.

Pregl, koji je od 1989. do 1991. godine bio potpredsjednik Saveznog izvršnog vijeća, umro je u Ljubljani u 64. godini nakon duge bolesti.

Pregl je ostavku dao odmah nakon proglašenja samostalnosti Slovenije i agresije JNA krajem 1991. godine. Nakon političke karijere od 1992. do 1995. godine vodio je slovensko trgovačko društvo Mercator.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.