kontakti već oboljelih

U Karlovačkoj županiji dva nova zaražena od koronavirusa

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Opća bolnica u kojoj je hospitaliziran prvi oboljeli od koronavirusa u bodsko-posavskoj županiji
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Izvanredno stanje u Banja Luci zbog zaraze koronavirusom
29.03.2020.
u 12:24
Tako se, nakon što dva dana za redom nije rastao broj oboljelih, županija 'vratila' na tempo od po dva nova oboljela dnevno.
Pogledaj originalni članak

U Karlovačkoj su županiji u nedjelju zabilježena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa, pa ih je sada ukupno 20. Tako se, nakon što dva dana za redom nije rastao broj oboljelih, županija 'vratila' na tempo od po dva nova oboljela dnevno.

- Bitno je napomenuti da se nije dogodila lokalna transmisija. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt ranije oboljele osobe, dok je druga oboljela osoba povratnik iz strane države. Obje osobe već su ranije bile u samoizolaciji. Riječ je o jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi. U Općoj bolnici Karlovac trenutno je hospitalizirano 10 osoba, 2 osobe se liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, 6 osoba je na kućnom liječenju, a 1 osoba je nažalost jučer preminula. Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno - poručili su iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.