Čekaju informacije

U ime obitelji: Nismo mijenjali referendumsko pitanje

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
u ime obitelji
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
u ime obitelji (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
u ime obitelji (1)
01.08.2013.
u 11:23
Podsjetili su i na to da 45 dana od predaje zahtjeva za raspisivanje referenduma nisu dobili nikakve službene informacije o tijeku ili rezultatu samog postupka
Pogledaj originalni članak

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ dostavila je Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora odgovor na pitanje je li Građanska inicijativa pri predaji zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma promijenila referendumsko pitanje.

Podsjetimo, predsjednik saborskog odbora Peđa Grbin poručio je putem medija da će zatražiti od Građanske inicijative da se očituje o navedenom pitanju Odbora.

– Budući da ni nakon tri tjedna od spomenute sjednice Odbora nismo zaprimili nikakav službeni upit, opreza radi dostavili smo Saborskom odboru priloženi odgovor, poručuju iz inicijative.

''Referendumsko pitanje nije mijenjano ni na koji način, što je lako razvidno iz dostavljenih potpisnih knjiga i usporedbom s identičnim pitanjem (podebljano označeno, s upitnikom) u Zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma od 14. lipnja 2013. godine'', očitovali su se članovi inicijative i podsjetili kako je svojim potpisom raspisivanje referenduma o braku zatražilo gotovo 750.000 građana, navodi se u odgovoru inicijative.

Podsjetili su i na to da 45 dana od predaje zahtjeva za raspisivanjem referenduma nisu dobili nikakve službene informacije o tijeku ili rezultatu samog postupka provjere broja potpisa ni od Hrvatskog sabora, a ni od nadležnih ministarstava kojima je povjeren taj zadatak.

 >> Grbin: Sporno je ako je udruga 'U ime obitelji' mijenjala pitanje

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.