"VRANI SE KONJI IGRALI"cha

U Gundincima završena ovogodišnja sezona konjičkih natjecanja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
konji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
konji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
konji
08.09.2014.
u 16:36
Pehare i plasman među tri najbolja vozača dvoprega u tradicionalnim slavonskim kolima u konačnici su izborili Dražen Mađarević, osvojivši prvo mjesto, drugi je bio Željko Matijević, a treći Vedran Puškarić
Pogledaj originalni članak

Na novom hipodromu u Gundincima održano je posljednje konjičko natjecanje u ovogodišnjoj sezoni za područje Brodsko­posavske županije, a domaćini su u sklopu manifestacije "Vrani se konji igrali" bili članovi tamošnje konjogojske udruge. Posjetitelji su imali priliku pratiti ukupno četiri zanimljive utakmice, utakmicu vožnje dvoprega tradicionalnim slavonskim kolima, dvije iz serijala "Panonica driving challenge", koje su vožene u sportskim fijakerima i utakmicu tekličkih utrka.

­Pehare i plasman među tri najbolja vozača dvoprega u tradicionalnim slavonskim kolima u konačnici su izborili Dražen Mađarević, osvojivši prvo mjesto, drugi je bio Željko Matijević, a treći Vedran Puškarić. Uvijek atraktivne vožnje tradicionalnim slavonskim kolima bile su samo uvod u dvije završne utakmice "Panonica driving challengea" i to za jednoprege i dvoprege. U konkurenciji jednoprega nastupilo je pet timova, od kojih su samo dva uspjela završiti utakmicu. Za većinu timova problem je bila prepreka ispunjena vodom. Po uzoru na standarde s međunarodnih natjecanja Gundinčani su prvi u Hrvatskoj još prije desetak godina izgradili ovu zahtjevnu prepreku.

Prvo mjesto u utakmici "Panonica driving challenge" za jednoprege osvojio je Ivan Mirković, a drugi je bio Ilija Blažević. U utakmici dvoprega startalo je pet timova, a pobjednički pehar osvojio je Tomislav Perković. Drugi rezultat u ovoj utrci imao je Boris Liović, a treći je bio Darko Klarić. Posljednja utakmica bila je teklička utrka za koju se prijavlo 13 jahača. Kao i kod vozača fijakera dio zadatka i za jahače bio je prijelaz preko vodene prepreke, što je utrci dalo dodatnu neizvjesnost. U konačnici prvo mjesto je osvojio Vedran Bučević, drugi je bio Siniša Kljajić, a treći Bruno Bušić ­ komentirao je rezultate natjecanja Marijan Vrkljan predsjednik Centra za ruralni razvoj "Panonica", koji su uz Zaprežni klub "Slavonac" ujedno bili i glavni suorganizatori natjecanja. ­Iznimno smo zadovoljni realizacijom programa ovogodišnje trinaeste manifestacije "Vrani se konji igrali". Izvrsne utrke u kojima su posjetitelji uistinu uživali samo su finale naših brojnih aktivnosti u sklopu kojih smo pod krov uspjeli staviti i naše nove prostorije udruge. Prostora za predah baš i nemamo puno jer već su pred nama pripreme za novu sezonu i iznalaženje financijskih sredstava za unutarnje uređenje nove zgrade ­ kazao je predsjednik Konogojske udruge "Gundinci" Nikola Janković.

>> 'Svila šuška šlingeraj se širi, a Podvinje po pekmezu i rakiji miri'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.