Uz Dan državnosti

U gospićkoj prvostolnici odana počast poginulima

Foto: Marko Čuljat
U gospićkoj prvostolnici odana počast poginulima
24.06.2010.
u 10:17
Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomenik poginulima u Domovinskom ratu i na velikom križu u Gradskom groblju sv. Marije Magdalene.
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ – Jutros je u gospićkoj prvostolnici u povodu sutrašnjeg Dana državnosti služena sveta misa, a zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomenik poginulima u Domovinskom ratu i na velikom križu u Gradskom groblju sv. Marije Magdalene.

Počast su odali lokalni čelnici i pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mirac
07:18 25.06.2010.

Gospić služi za primjer drugim gradovima i mjestima. Danas se lako zaboravlja ljude koji su život dali za Domovinu. Zaboravlja se da je naša sloboda krvlju zalivena i s krunicom oko vrata izvojevana. Danas mnogima Bog više netreba. Mnogi nerazmišljaju o žrtvama nestalima bolu i nepravdi proživljenoj u Domovinskom ratu. Ni plamen negori na Medvjednici žalosno. Da je spomenik Domovini podugnut u Gospiću sugurna sam da bi uvijek bio u punom sjaju ne samo na dan Domovine.