JUŽNJAČKI LINČ

U Carterovu rodnom mjestu obješena lutka s natpisom "Barack Obama"

Foto: AFP
U Carterovu rodnom mjestu obješena lutka s natpisom "Barack Obama"
04.01.2010.
u 16:06
Lutka crnca s natpisom "Barack Obama" obješena je na glavnoj ulici u Plainsu u Georgiji, rodnom mjestu 39. predsjednika SAD-a Jimmyja Cartera. Tajna služba istražuje slučaj.
Pogledaj originalni članak

Američka tajna služba istražuje slučaj lutke koju je netko "linčovao" u noći s petka na subotu u Plainsu u Georgiji, rodnom mjestu Jimmyja Cartera, demokrata koji je na čelu SAD-a bio od 1974. do 1980. i dobitnik je Nobelove nagrade za mir.

Glasnogovornik tajne službe Ed Donovan izjavio je da su vatrogasci u subotu ujutro uklonili lutku crnca s natpisom "Obama" koju je netko objesio ispred crveno-bijelo-plavog znaka na glavnoj ulici s natpisom "Plains, Georgia – dom Jimmyja Cartera, našeg 39. predsjednika". Pripadnici tajne službe, u čiji djelokrug spada i fizička zaštita predsjednika i njegove obitelji, istražuju taj slučaj, kao što istražuju i sve ozbiljne prijetnje predsjedniku.

- Voljeli bismo da se to nije dogodilo. To nije publicitet kakav se gradu Plainsu sviđa – izjavio je za novine Journal-Constitution iz Atlante Jan Williams, upravitelj hotela Historic Inn na Main Streetu gdje je lutka i nađena. No, neki stanovnici tog grada od oko 700 stanovnika nisu iznenađeni incidentom, poput Trevora Simsa koji je izjavio:

- Pogrešno je to što su učinili Obami, ali nisam time šokiran. Ovo je lijepo mjesto za život ovakvo kakvo jest, ali nekim se ljudima to još uvijek ne sviđa.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
16:37 04.01.2010.

Fančoviću, nije Carter vladao od 1974. nego od 1976. godine. Zar niste u stanju provjeriti niti takve elementarne podatke?

DR
DrArslanagic
18:15 04.01.2010.

Ako cemo vec o detaljima, Jimmy Carter je bio predsjednik od 1977 do 1981. Izabran je 1976. ali kao i svaki predsjednik (nakon FD Roosevelta) daje zakletvu i postaje predsjednik u Januaru naredne godine.