dolaze i iz inozemstva

U Britaniji studiraju špijunažu i sigurnost

Foto: Deutsche Welle screenshot
U Britaniji studiraju špijunažu i sigurnost
10.01.2014.
u 09:32
Oko polovice studenata dolazi iz inozemstva. Oni ovdje uče i sve o takozvanim špijunskim trikovima.
Pogledaj originalni članak

 Na privatnom Buckinghamskom sveučilištu u Velikoj Britaniji moguć je studij znanosti rada tajnih službi i sigurnosti. Oko polovice studenata dolazi iz inozemstva.

Neki ovdje jednostavno žele naučiti i razumijeti sustav rada tajnih službi, druge pak zanima način kako bolje zaštititi demokraciju u svojim zemljama i obraniti se od terorizma. Oni ovdje uče i sve o takozvanim špijunskim trikovima. 

>> Gospodarska špijunaža u Njemačkoj

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KA
kafka
11:46 10.01.2014.

Nije li i kod nas dosta takvog kadra. Samo je pitanje za koga i protiv koga rade. Mogli bi napraviti sveučilište? Ma neće si generirati konkurenciju. Edukacija i prijenos znanja se prenose u 4 oka! . .

CA
Calimera
12:41 10.01.2014.

Tko to prevodio? Nije Buckinghamsko- nego University u Buckinghamu, jednoj od grofovija-grad s istim imenom. And-why not? Budimo malo otvorenih gledista-predaje se ono sto I trziste trazi. Kad nasi akademci pocnu tako razmisljati, i van arhaicnih okvira onda cemo opet biti u svjetskom vrhu, a ne 600+. Uz to Bjelisa daje inertan komentar da cemo se jos vise srozati umjesto mjere I ciljeve za daljni napredak..."Domovino..." rekao Preradovic-prevodeci Byron-a.."Laku noc!".

GE
generaly
13:37 10.01.2014.

Plaćeni oglas? Nijemci nemaju ništa slično?