slučaj varšavska

U blokadi uhićen 21 prosvjednik i čeka ih prekršajna prijava

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Varšavska
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Varšavska (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Varšavska (1)
29.07.2010.
u 12:12
Prosvjednici su najavili kako će nastaviti s iznenadnim blokadama radova u projektu Cvjetni prolaz do rujna, kada će organizirati masovne prosvjede
Pogledaj originalni članak

Policija je danas privela 21 aktivista Zelene akcije i Udruge Pravo na grad koji su ponovno tijelima blokirali prilaz gradilištu u Varšavskoj i zaustavili kamion koji je trebao tamo ući. Aktivisti su se okupili kako bi zaustavili radove HOTO grupe u projektu Cvjetni prolaz iznenadivši policajce na ulazu na gradilište. Ubrzo nakon toga policija je zaustavila promet Gundulićevom i Varšavskom, ogradivši to područje policijskom trakom, nakon čega su privedeni prosvjednici u “marice”.

Bit ćemo nepredvidivi

– Bit ćemo nepredvidivi i, suprotno najavama u medijima, nastavljamo s prosvjedima. Nije nam jasno zašto građani moraju platiti 12 milijuna kuna za rampu za koju se ne zna hoće li ičemu koristiti i zašto se radi tako brzim tempom. Iskopava se rupa koja ne vodi nikamo jer investitor nema sve potrebne dozvole pa postoji mogućnost da usred pješačke zone ostane samo jama – rekao je Tomislav Tomašević prije nego što je i sam priveden.

Teodor Celakoski, iz Prava na grad, prozvao je i Vladu te ministra Tomislava Karamarka. – Ovakva akcija pokazuje da ćemo biti uhićivani sve dok je HDZ na vlasti i njihov ministar Karamarko te da će i gradska vlast, kao i državna, i dalje provoditi teror nad građanima - ogorčen je Celakoski.

Ako se nastavi iskopavanje jame, aktivisti će pozvati građane da je zatrpaju.

Prekršajne prijave

– Kontinuirano ćemo pozivati građane da nam se pridruže u akcijama, a ako se radovi ne zaustave, u rujnu ćemo organizirati masovne prosvjede – dodao je.

Prosvjednici su u “maricama” prevezeni u prostorije Policijske uprave zagrebačke, a među njima je i Mate Kapović, mladi jezikoslovac.

– Nakon što su se aktivisti oglušili na policijska upozorenja i zapovijedi i blokirali promet, prevezeni su u naše prostorije, u kojima će se obaviti prekršajna obrada – rekla je Jelena Dikić, predstavnica Policijske uprave zagrebačke.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 284

ES
EStreljnikov
14:34 29.07.2010.

Lester \"Bo\" McCalebb kaže da je toliko rasturio vaginu tvoje drage, da bi mu sada stvarno dobro došao neki analni otvor. Preporučam da mu ponudiš svoj! I prestani spominjat Srednju Europu, das hoert sich so schrecklich an wenn es aus deinem Mund kommt. Pfui!

OB
-obrisani-
14:34 29.07.2010.

. Analizirali smo nacionalnu strukturu ovih anarhista i antikrista Među ovima nema NITI JEDNOG Hrvata , niti u tragovima Ovi su financirani iz Beograda da bi pravili kaos po Hrvatskoj

ČI
Čiko121
14:34 29.07.2010.

EStreljnikov! Teodor ti je čisti Makedonac. Dobio ime po ocu, a i faca je balkanska. Ma pogledaj ti njih dvojicu na slici tri (Celakoskog i Tomaševića) kako su bijesni. Pa neka onda netko kaže da je Mamić iskolačio oči. Inače Celakoski je stanovnik Zagreba od 90-ih.