Bačvice

U blizini plaže pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
Foto: Wikimedia Commons
drugi svjetski rat
28.06.2016.
u 14:25
Duga 107 centimetara i teška 250 kilograma
Pogledaj originalni članak

U blizini splitske plaže Bačvice, s dubine od šest metara, u utorak je izvađena naprava za koju je utvrđeno da je bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata te će uslijediti njezino uništavanje, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Bomba je dugačka 107 centimetara i teška 250 kilograma. Nakon vađenja s morskog dna, eksplozivna je naprava prebačena u kontrolirane uvjete, a potom će biti uništena, tijekom utorka ili u srijedu, rekli su Hini u splitskoj policiji.

Eksplozivna naprava otkrivena je prije dva dana u neposrednoj blizini poznatog splitskog kupališta Bačvice na udaljenosti oko 200 metara. Prvobitno se znalo da je riječ o metalnom predmetu iz Drugog svjetskog rata, a nakon njegova vađenja iz mora utvrđeno je da se radi o bombi.

U protekla dva dana prostor na kojem je otkriveno postojanje ove bombe u blizini plaže Bačvice bio je osiguran plutačama i plovilom pomorske policije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar pendreck
pendreck
16:11 28.06.2016.

..u Njemackoj gotovo svaki tjedan na raznim gradilistima nadu bar po jednu aviobombu, a tu i tamo odleti i bager uzrak (zadnja koliko se sjecam prije 2 godine u Euskirchenu)

CI
cinbenik
18:53 28.06.2016.

Sigurno su Tito i oartizani bacili,jada su oslobadjali Split..