PORAST HOSPITALIZIRANIH

U Austriji 88 novozaraženih, širenje obveze maski odgođeno do utorka, čeka se Kurzov povratak iz Bruxellesa

Foto: BKA Arno Melicharek
Kancelar Kurz
Foto: BKA, Beč
Sebastian Kurz
Foto: BKA - Dragan Tatic
Sebastian Kurz
20.07.2020.
u 13:44
Od početka pandemije do ponedjeljka u Austriji su zabilježene 19.743 potvrđene zaraze koronavirusom
Pogledaj originalni članak

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u Austriji je u ponedjeljak prijepodne u prethodnih 24 sata zabilježeno 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je za 6 slučajeva više nego jučer u isto vrijeme. Trenutačno je aktivno bolesnih 1.373, od čega je njih 112 hospitalizirano, uključujući 16 u intenzivnoj njezi. Ono što je vidljivo u usporedbi s nedjeljom je da je u porastu ne samo broj novozaraženih (+ 6), nego i hospitaliziranih (+13) te osoba u intenzivnoj njezi (+2).

Na prvom mjestu po broju novih slučajeva zaraze je ponovno Beč s 38 novozaraženih u 24 sata. Slijedi Gornja Austrija s 32 novozaražene osobe te Donja Austrija (7), Štajerska (5), Salzburg (3) Gradišće (2) i Tirol (1). Pokrajine Koruška i Voralberg nemaju novozaraženih slučajeva.

Od početka pandemije do ponedjeljka u Austriji su zabilježene 19.743 potvrđene zaraze koronavirusom, 17.659 osoba je ozdravilo, a 711 umrlo. Testirano je sveukupno 798.436 osoba, javlja Ministarstvo zdravlja.

Kako je posljednjih gotovo dva tjedna broj novozaraženih u stalnom porastu, a više puta je bio i iznad 100, odnosno prije nekoliko dana i rekordnih 169, što je bilo prvi put nakon polovice travnja i početka popuštanja s mjerama, austrijski kancelar Sebastian Kurz odmah je u dogovoru s nadležnim ministrima i stručnjacima za proteklu nedjelju najavio krizni sastanak, na kojem je, trebala pasti odluka o povratku obveze nošenja maski u zatvorenim prostorima.

S obzirom da je sastanak na vrhu čelnika država članica EU-a na kojem je i Kurz u ponedjeljak ušao u četvrti dan dogovora o sedmogodišnjem proračunu i fondu za opravak kako je u ponedjeljak javljeno iz njegovog ureda u Beču, sastanak kancelara Kurza s potkancelarom Wernerom Koglerom i ministrima zdravlja i unutarnjih poslova Rudolfom Anschoberom i Karlom Nehammerom morao je već dva puta biti odgađan i trebao bi se održati sutra u tijeku dana.Gotovo svi austrijski mediji pišu kako „Comeback maski“ čeka na Kurzov povratak iz Bruxellesa i kako je gotovo sigurno ponovno vraćanje obveze nošenja maski u zatvorenim prostorima, zbog rapidnog povećanja broja novozaraženih u Austriji. Ono o čemu se još špekulira je da li će ponovno nošenje maski u trgovinama, supermarketima, kod frizera, pedikera itd. biti obvezno i u ugostiteljstvu te kazalištima, kinima i drugim kulturnim priredbama.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne priča. Na pitanje je li ikad zapucao na brata kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je skupa sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.