rat i novac

U Afganistanu poginuo bunjevački Hrvat iz Legije stranaca

Foto: Legija stranaca
U Afganistanu poginuo bunjevački Hrvat iz Legije stranaca
17.11.2011.
u 17:00
Subotičanin se pridružio legionarima u ožujku prošle godine kad je s njima potpisao ugovor na pet godina
Pogledaj originalni članak

Goran Franjković, 25-godišnjak iz Subotice, pripadnik Legije stranaca, poginuo je tijekom operacije u Afganistanu. Franjković, iz obitelji Bunjevaca, tako je postao prvi Hrvat ubijen u toj zemlji.

Kako je objavila Legija stranaca, Franjkovićeva postrojba 14. studenoga čistila je teren od zaostalih nagaznih mina i bombi u provinciji Kapisa na istoku zemlje, kad su ga ubili talibani. Franjković se pridružio legionarima u ožujku prošle godine, sklopivši ugovor na pet godina.

Afganistan mu je bio prva ratna zona, u koju je upućen u rujnu, dva mjeseca ranije nego što je bilo predviđeno, jer se iskazao na obuci kao pirotehničar. Usto, mediji navode da je i Franjkovićev brat legionar. Sućut obitelji izrazio je i francuski ministar obrane Gérard Longuet.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

SI
singidunum
18:53 17.11.2011.

Ma čovek je bio Srbijanac jer je imao srpsko državljanstvo i živeo je u Srbiji. Bunjevac pa Bunjevac, šta sad, da je bio Hrvat vodio bi se kao Hrvat a ne kao Bunjevac. Novinar je genija za pisanje, \"bunjevački Hrvat\".

DU
Deleted user
19:36 17.11.2011.

Dobro se zna da Bunjevci zive u Vojvodini. Nedavno je pisalo u VL da neki se smatraju Serbima a neki Hrvatima a izgleda da bi mogli imati i 2 pasosa. Oni bi trebali imati 2X pravo glasa kako je to Hrvatskoj sa nekim \"manjinom\" ? Mladi vojnik neka pociva u miru bozjem !

LO
lojtra1
20:31 17.11.2011.

Svrbin koji zna samo \"srpsku istoriju\" jasno je pitao: 17.11.2011. u 17:58h zeljkonl je napisao/la: Odkad su Bunjevci Hrvati? Na što sam u dao jasan odgovor da je to od davno prije nego su vlasi postali srbi ... i vlašina administratorska me izbrisao. Krajnje tendenciozno, šmrkljivo i kukurikasto!! Unatoč svim povijesnim činjenicama!