Znanstveno otkriće

Tvrde da su u španjolskoj bazilici pronašli sveti gral

Foto: Screenshot Youtube
Tvrde da su u španjolskoj bazilici pronašli sveti gral
01.04.2014.
u 17:54
Tvrde da je sveti gral zapravo kalež poznat kao Cáliz de doña Urraca koji se u ovoj crkvi čuva od 11. stoljeća
Pogledaj originalni članak

Povjesničari Margarita Torres i Jose Ortega del Rio nakon tri godine istraživanja tvrde da su u bazilici San Isidoro u španjolskom gradu Leonu pronašli sveti gral iz kojeg je Isus pio za vrijeme posljednje večere.

U knjizi pod nazivom Kraljevi grala navode da je sveti gral zapravo kalež poznat kao Cáliz de doña Urraca koji se u ovoj crkvi čuva od 11. stoljeća. Dvoje znanstvenika do ovakvog je zaključka došlo nakon što su istražujući porijeklo navedenog kaleža pronašli dva pergamenta u Kairu koji potvrđuju da je Cáliz de doña Urraca više od sedam stoljeća bio pohranjen u hramu Kristova uznesenja u Jeruzalemu, a španjolski kralj Ferdinand I. dobio ga je kao dar od jednog muslimanskog emira.

Odmah nakon objave u baziliku su nahrupili brojni znatiželjnici pa je kalež sklonjen na sigurnije mjesto.

>> Sveti gral – kalež iz kojeg je pio Isus ili krv Svete obitelji?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
18:10 01.04.2014.

čisto sumnjam da je Isus pio iz zlatnog pehara oblozenog dragim kamenjem

KA
katinchy
18:51 01.04.2014.

a kaj se taj pehar zove !! 1 April !!

DU
Deleted user
20:42 03.04.2014.

je, ima I isusov DNA jos uvijek kad je pio ostalo mu od zvale