belgija

Tvornica čokolade zbog ISIS-a mijenja ime

Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
Tvornica čokolade zbog ISIS-a mijenja ime
25.10.2014.
u 23:45
– Da smo znali da postoji teroristička organizacija istog imena, ne bismo nikad odabrali to ime – kaže Desiree Libeert
Pogledaj originalni članak

Belgijska tvornica čokolade odlučila je predati se pred najezdom ISIS-a ili Islamske države Iraka i Sirije. Tvornica koja je prošle godine promijenila ime iz Italo Suisse u ISIS odlučila je, naime, ponovno promijeniti ime kako je kupci ne bi miješali s trenutačno najzloglasnijom terorističkom organizacijom istog akronima.

– Strani distributeri žalili su nam se da ne mogu više imati naše čokolade na policama jer kupci imaju isključivo negativne asocijacije na ime – rekla je za agenciju Reuters Desiree Libeert, direktorica marketinga tvornice koja se od 1923. zvala Italo Suisse jer je njezin osnivač naučio proizvoditi čokoladu u Italiji i Švicarskoj. Krajem 2013. vlasnici su odlučili skratiti to ime u ISIS jer je čokolada belgijska, a ne talijanska ili švicarska, a ISIS je već dugo naziv marke njihove čokolade.

– Da smo znali da postoji teroristička organizacija istog imena, ne bismo nikad odabrali to ime – kaže Desiree Libeert. Novo je ime tvornice i njezinih proizvoda Libeer.

>> Napokon imaju i ljude i oružje za poraz ISIL-a 

>> Nismo saveznici, Turska je prva crta obrane od Islamske države

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.