Karlo Pekas

Tužim državu jer sam izgubio 832 milijuna kuna

Foto: 'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
Tužim državu jer sam izgubio 832 milijuna kuna
27.05.2010.
u 08:05
Dobio sam dozvolu za gradnju motela, ali su mi je bez obrazloženja uzeli, a kada sam se pobunio, zatvorili su me, kaže Pekas.
Pogledaj originalni članak

Šibenski poduzetnik Karlo Pekas (65), koji je zbog prijetnji nedavno peti put izašao iz zatvora, odlučio je tužiti državu. Smatra da je zbog problema s dozvolom za granju motela na Tromilji prevaren pa potražuje 832 milijuna kuna na ime gubitka zarade.

– U Švicarskoj sam 30 godina radio kao poduzetnik i ekonomski stručnjak, a u tadašnju Jugoslaviju dolazio sam privatnim zrakoplovom ili porscheom. Obiteljska kuća trebala je postati motel, 1994. godine dobio sam građevinsku dozvolu, ali su mi je bez obrazloženja uzeli. Oteli su mi i dio zemljišta te prolaz na cestu. Kada sam se pobunio, dali su me zatvoriti. Zbog laži sam tada izgubio posao, a za pola sata poslovnoga savjetovanja dobivao sam i po 1117 kuna. Uništili su me, ali nisam mrtav i neću stati. Iako živim od 750 kuna socijalne pomoći, pravdu ću tjerati do kraja – kazao je Karlo Pekas.

Tvrdi da je u motel za koji danas ima dozvole i koji bi mogao biti starački dom uložio 1,9 milijuna švicarskih franaka.

– Ići ću i do Strasbourga ako treba. Hrvatska je država sa "pet P". Za mito i korupciju su 50 posto krivi Policija, 20 posto Pravnici, 15 posto Političari, 10 posto Profiteri rata i pet posto njihovi Pomagači – kaže Pekas. U zatvoru je proveo šest godina, deset mjeseci i devet dana, a prijetio je političarima, državnim službenicima i policiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.