SUSREO SE S KERRYEM

Turski ministar tvrdi: Znamo tko je organizirao ubojstvo ruskog veleposlanika

Foto: Reuters/PIXSELL
Mevlut Cavusoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
Mevlut Cavusoglu
20.12.2016.
u 23:21
U ponedjeljak navečer je turski policajac Mevlut Mert Altintas s nekoliko metaka ubio ruskog veleposlanika u Ankari Andreja Karlova izvikujući da želi osvetiti Alep...
Pogledaj originalni članak

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je u utorak svom američkom kolegi Johnu Kerryju da je mreža klerika Fethulaha Gulena odgovorna za ubojstvo ruskog veleposlanika u Turskoj, prema provladinoj novinskoj agenciji Anadolu.

Tijekom razgovora s Kerryjem, Cavusoglu je izjavio da "Turska i Rusija znaju da iza napada na ruskog veleposlanika u Ankari, Andreja Karlova stoji FETO", akronim Gulenove mreže, prema Anadolu.

U ponedjeljak navečer je turski policajac Mevlut Mert Altintas s nekoliko metaka ubio ruskog veleposlanika u Ankari Andreja Karlova izvikujući da želi osvetiti Alep, grad koji je sirijski režim uz rusku pomoć potpunoi zauzeo. Nakon paljbe je policajac izviknuo "Alah Akbar" i "Ne zaboravite Alep".

Vrlo brzo nakon toga je gradonačelnik Ankare Malih Gokcek rekao da je svrha ubojstva ruskog veleposlanika potkopati zatopljenje odnosa između Ankare i Moskve, a to su i prenijeli i turski provladini mediji.

Nakon tog ubojstva je Gulen, koji živi u Sjedinjenim Džavama od kraja 90-ih, rekao da je "šokiran i duboko tužan". "Najoštrije osuđujem taj mrski teroristički čin", dodao je u priopćenju objavljenom prije Cavusogluovih optužbi.

Bivšeg saveznika predsjednika Erdogana, Gulena vlada optužuje da je vodio pokušaj državnog udara koji je potresao Tursku  noći između 15. i 16. srpnja. Gulen niječe bilo kakvu upletenost u neuspjeli puč. On je na čelu pokreta Hizmet, mreža škola, nevladinih organizacija i tvrtki.

Turska vlada taj pokret smatra terorističkom organizacijom, koju je nazvala FETO.

>> Putin i Erdogan dogovorili zajednički pokušaj pokretanja evakuacije istočnog Alepa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MG
milerazbojnik@gmail.com
15:10 21.12.2016.

malo sutra je to istina pa nije taj policajac služio gulena već naprotiv eregonov sistem a i da je tako što li ćisto sumnjam da je već bi on dobio otkaz kao što li je eregon već poćistio pol države od neistomišljenika a ova izjava samo pokazuje da se svim silama oće obraćunat s njegovim pristašama i imat apsolutnu vlast samo da ne navodimo ćiste gluposti isto kad su njegovi istomišljenici išli gađat rusku ambasadu a ustvari zgađali su krivu i valjda je i tad gulenova organizacija dobila dozvolu za takvo što moš si samo mislit jedino eregonove pristaše mogu što im se hoće a drugi ćame a da ne spominjemo to teško prijateljstvo kad su srušili ruski zrakoplov i busali se a sad glumr isti ti na vlasti nekakve uljudne i simpatizere rusa al radi svoje koristi pa ko voli nek izvoli .kako li neko reće da nema mira bez turaka a ja bi ih pito di l li su bili do sad ad se tamo u siriji ubijali ..gledala gospoda svoja posla