Turska: Amerikanci, ne igrajte se s genocidom!

Foto: REUTERS
Turska: Amerikanci, ne igrajte se s genocidom!
02.03.2010.
u 10:29
Američki kongres mogao bi u četvrtak donijeti rezoluciju kojom će priznati genocid nad Armencima počinjen u doba Otomanskog cartsva. Turska drži da bi to moglo narušiti njihove međuosbne odnose...
Pogledaj originalni članak

Turska je zaprijetila SAD-u da će njihovi odnosi jako "stradati" ukoliko američki Kongres donese rezoluciju kojom će priznati genocid nad Armencima počinjen u doba Otomanskog carstva, izvijestila je agencija AFP. Tursko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je članove Odbora kongresa kako bi "rebali biti svjesni štete koju će predloženi nacrt rezolucije izazvati u njihovim bilateralnim odnosima, ali i odnosima u regiji.

"Njihov nacrt rezolucije nanijet će štetu naporima za mir i stabilnost u Južnom Kavklazu i stoga se nadamo da će odgovorno postupiti", ističe se u priopćenju turskog ministarstva. "Stoga očekujemo od Odbora da odbaci spomenuti nacrt rezolucije koji će štetiti tursko-američkim vezama i uzrokovati prekid napora radi normalizacije veza Turske i Armenije".

Vanjskopolitilčki odbor američkog zastupničkog doma treba, naime, u četvrtak raspravljati o rezoluciji o pokolju Armenaca od 1915. do 1917. godine. Pitanje armenskog genocida je diplomatsko minsko polje, pa se američka administracija sve dosad susprezala od uporabe riječi 'genocid' kako ne bi pogoršala odnose s Turskom, najvjernijom saveznicom Washingtona na Bliskom istoku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 88

PJ
pIavo_jezero
14:01 02.03.2010.

haha jovo, zajeb*** je ta Admina, meni se čini da što te Admina više briše, da je ti više voliš

PJ
pIavo_jezero
14:27 02.03.2010.

tajna, oni zastupaju svoju firmu, normalno je da lažu u njenu korist ima ovdje dosta trgovaca

OB
-obrisani-
18:44 02.03.2010.

Zeljko mozes slobodno da provjeris u historiskim knjigama, Nesto ti prvi put cujes, nemora da znaci da je laz ...