Premlaćivanje

Trojici nasilnika iz karlovačke Mladeži HDZ 48-satni pritvor

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
vogrinc (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
trupković
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
goršić (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
kosor karlovac
15.12.2010.
u 12:15
Uz premijerku Kosor, ozlijeđenog mladića danas su posjetili župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić
Pogledaj originalni članak

Bivši članovi Mladeži HDZ-a Danijel Trupković, Vladimir Vogrinc te iz stranke ranije izbačeni Željko Goršić privedeni su popodne u istražni centar Županijskog suda u Karlovcu zbog nedavnog premlaćivanja 18-godišnjeg Marka Jovkovića. Iako ih se dosad teretilo za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda, kvalifikacija nedjela promijenjena je u pokušaj nanošenja teških ozljeda, nasilničko ponašanje i počinjenje općeopasne radnje, što je rezultiralo i podnošenjem kaznenih prijava umjesto prekršajnih.

48-satno zadržavanje u pritvoru

Svoj trojici određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a Vogrincu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Branili su se šutnjom, a jedino Goršić ima odvjetnika.

U automobilu ispred suda sjedio je Matija Perković, predsjednik Mladeži HDZ-a Karlovca, no kada je vidio novinare udaljio se.

Premijerka osudila divljanje u 11, a već u 17 nasilnici privedeni

Uh, jako je ljutita!, komentirali su karlovački hadezeovci kada se pročulo da će Jovkovića posjetiti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Ona je stigla u 11 sati, a već u 16.50 napadači su privedeni u Istražni centar. Do njezina posjeta, protiv spomenutog trojca na snazi su bile prekršajne prijave, a protiv Goršića i kaznena prijava, no ne zbog premlaćivanja M. Jovkovića. Svu trojicu policija je naknadno kazneno prijavila za nasilničko ponašanje i teške tjelesne ozljede.

Vukelić izostao

U bolnicu, u kojoj slomljena nosa Marko leži već četvrti dan, premijerki su se pridružili karlovački župan i gradonačelnik, a mnogi su zaključili da je znakovito što je nije dočekao i ministar obrane, Karlovčanin Branko Vukelić. Zbog ponašanja “svoje” mladeži premijerka i te kako ima razloga za ljutnju. Vogrinc je baš te subote izišao iz Kaznionice u Valturi u kojoj je izdržavao sedmomjesečnu kaznu zbog nanošenja teških ozljeda i napada na vojnu osobu. U kaznionici je trebao biti do 1. veljače 2011. godine, ali je pušten na uvjetni otpust. U vojsci je prijavljivan zbog pijanstva i tučnjave.

Karijera u vijećnici

Danijel Trupković prije dvije godine “izvukao” se od HDZ-ove metle nakon divljanja u River Pubu u kojem je Mladež “slavila” na lusterima. Zbog tog su “tuluma” i on i Goršić prekršajno kažnjeni, a na Općinskom sudu vodi se i kazneni postupak, u kojem dosad nije sazvano ni jedno ročište. Unatoč prijavama, Trupković je nastavio karijeru. Član je upravnog vijeća gradske knjižnice, zaposlenik gradske Mladosti i županijski vijećnik. Prema riječima župana Vučića, vijećnik više ne bi trebao biti: – Vjerujem da je moralan i da će dati ostavku. Uostalom, on je zamjenski vijećnik.

Kako god slučaj završio, Markovi roditelji Darko i Nada Jovković, koji su prije šest mjeseci ostali bez starijeg sina, najavljuju tužbu protiv napadača. Kažu i da se ovaj događaj htio prikriti:

– Vlasnici kafića zatvorili su Marka i prijateljicu u prostoriju dok je bio očevid, da ih ne nađu. Nisu dali ni da hitna dođe po njega – kaže D. Jovković, inače član HDZ-a, što je rekao i premijerki.

– Nasilje nećemo tolerirati nikome, bez obzira na to kako se zvao – poručila je Kosor.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

OB
-obrisani-
18:11 15.12.2010.

\"Čestitavši županijskoj i gradskoj organizaciji HDZ-a u Karlovcu zamolila je članstvo da se od sutra počne pripremati za parlamentarne izbore 2011. te je uz gromoglasno odobravanje mladeži HDZ-a za govornicom kazala kako je danas odlučila da će upravo karlovačku mladež HDZ-a zamoliti da joj bude pratnja u kampanji na budućim izborima. http://www.hdz.hr/default.aspx?id=1563

OB
-obrisani-
18:12 15.12.2010.

.....a ovaj posjet ja vidim kao zastrašivanje i pokušaj utjecaja na svjedoke......

SN
sneacker
22:43 15.12.2010.

\"Budi siguran da ćemo učiniti sve da se nekom drugom ne dogodi ovakvo što\" obećala Jaca. Koiko je samo obećanja izašlo iz hadezeovskih labrnja do sada?