ukupno 24 oboljelih

Tri novozaražene osobe u Vukovarskoj županiji dolaze iz Nuštra

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Izolacija zbog koronavirusa
06.04.2020.
u 11:04
U samoizolaciji nalazi se 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji
Pogledaj originalni članak

U Vukovarsko – srijemskoj županiji potvrđena su 3 nova slučaja zaraze novim koronavirusom pa je tako sada broj oboljelih narastao na ukupno 24. Prema navodima županijskog Stožera civilne zaštite ove tri novo zaražene osobe dolaze iz Nuštra, koji je svojevrsno središte zaraze u županije, Vinkovaca i Vukovara. Ukupno je s jučerašnjim danom testirano 269 osoba iz Vukovarsko – srijemske županije.

Kako navode iz stožera u samoizolaciji na  području Vukovarsko – srijemske županije trenutno se nalazi 587 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je 7 dojava o kršenju samoizolacije od kojih je 2 utvrđeno kao osnovane. U objektima za karantenu nalazi se 6 osoba i 4 vozača kamiona.

COVID-19 ambulante su imale 13 poziva osoba od toga 2 poziva sa sumnjom na COVID-19. Opća županijska bolnica Vinkovci ima 7 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti. Na COVID-19 pozitivna su 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. U samoizolaciji nalazi se 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.