Tri nesreće na autocesti Zagreb-Goričan izazvao bivši ratnik i logoraš

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Tri nesreće na autocesti Zagreb-Goričan izazvao bivši ratnik i logoraš
28.01.2010.
u 14:41
Tri mu je puta oduzeta vozačka, izazvao je šest prometnih nesreća u posljednjih deset godina, a zaustavio se tek kada je s teškim ozljedama opasnim po život završio na kiruškoj jedinici intenzivne skrbi priključen na respirator.
Pogledaj originalni članak

Šest prometnih nesreća, uključujući i onu u ponedjeljak na autocesti Zagreb-Goričan, u posljednjih deset godina prometni su “grijesi” Stanka B. (56) iz Sesveta koji je u ponedjeljak vožnjom u pogrešnom smjeru autocestom A4 izazvao tri prometne nesreće, koje se po policijskom izvještaju tretiraju kao jedna nesreća, a u kojoj je, osim njega, jedna osoba lakše ozlijeđena. On se i dalje liječi u KB Dubrava.

Kako doznajemo, branitelj koji je obišao sva ratišta u Slavoniji i bio u logoru kod Sremske Mitrovice te boluje od PTSP-a, i ranije je imao problema s alkoholom, prema kazivanju svojih susjeda, čak se i liječio od alkoholizma, a i u ludovanju po autocesti imao je 2,35 promila alkohola u krvi.

Nije to prvi put da je Stanko B. vozio alkoholiziran. Jednom prilikom je, kako doznajemo, napuhao 2,8 promila te mu je oduzeta vozačka dozvola, a uz to oduzeta mu je još dva puta - zbog prebrze vožnje i zbog napuštanja mjesta događaja u jednoj od pet ranijih nesreća koje je izazvao. Isto tako, za njim je prošle godine bio raspisan i nalog za dovođenje na liječnički pregled, ali nije poznato je li taj pregled bio obavljen.

Podsjećamo, Stanko B. se nakon što su dva vozača izbjegla frontalni sudar s njim na autocesti, zaustavio tek kada se svojim VW passatom direktno sudario s citroen jumperom na 86. kilometru i sletio u kanal te s teškim ozljedama opasnim po život i potpuno nekontaktibilan završio na kirurškoj jedinici intenzivne skrbi priključen na respirator.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

RO
rošpo
16:14 29.01.2010.

PTSP i branitelji .Tema je već odavno prežvakana . Listao sam malo ( dok se sjetim gdje sam to vidio..) i da evo ; na RECI .HR vidljive su reakcije ljudi na izjavu premijerke Kosor. Dakle , nisu branitelji jedini koji imaju PTSP. Dr.Kam je napisao najobjektivnije moguće .Pa pročitajte; Gospoja ministarka je ocito specijalist medicine rada kad tvrdi ovo sto tvrdi. I, sto je jos gore, ne postuje zakone zemlje u kojoj je - ministarka. Naime, hrvatski pozitivni zakonski propisi ( i iz njih izvedeni pravilnici) ne poznaju niti prepoznaju termin \"branitelj\" u postupku obnavljanja ili dobivanja vozacke dozvole. Naime, postoje tri termina: sposoban, ograniceno sposovban i nesposoban. Osoba kojoj je dijagnosticiran PTSP moze i ne mora biti sposobna za upravljanjem motornim vozilom i to ne spada u ingerencije Ministarstva branitelja i medjugeneracijske solidarnosti, to utvrdjuju drugi. Osobe oboljele od PTSP-a uglavnom koriste psihofarmake cije je koristenje ZABRANJENO ukoliko s upravlja motornim vozilom. Krsi li se jos koji zakon ukoliko se takva osoba nadje za upravljacem osobnog vozila? mada osobno znam covjeka koji ima PTSP, uredno pije psihofarmake i - vozio je autobus. Gospojo ministarka, lijecnici su obavezni prijaviti sve za koje postoji indicija da su izgubili sposobnost upravljanja motornim vozilom i to rade. Preventivni lijecnicki pregled se radi na policijski poziv te se ustanovljava zdravstvena sposobnost za upravljanjem motornim vozilom. I, cesto ostaje ljudima B kategorija, sto je u redu ako lijecnik potvrdi isto. Ali imati covjeka s PTSP-om za upravljacem teretnog vozila ili autobusa je, po meni, nespojivo. Za to se trazi nesto sasvim drugo od braniteljskog statusa i domoljublja. Ministrice, pobrinite se na drugi nacin za branitelje, ne jeftinim populistickim metodama. Ili provedite kroz Sabor proceduru dopune Zakona o braniteljima gdje cete dopisati clan zakona s kojim je svim braniteljima bezuslovno zagarantirana vozacka dozvola.

UK
Ugo Kajvez
16:08 28.01.2010.

Koliko god časno branio i ratovao za RH, sve je to anulirao neodgovornim, bezobraznim i bezobzirnim odnosom prema drugima i svojoj zemlji. ..... u zatvor ili ludnicu snjim .......

MU
mulder
14:09 29.01.2010.

rošpo ,slažem se