ANDRIJA HRGOVIĆ, POBJEDNIK ALKE

Trčanje Alke bio je dječački san

Foto: import
Trčanje Alke bio je dječački san
05.08.2008.
u 20:47
Pogledaj originalni članak

- Kada sam došao u stan na Tripalovu Luku, bilo mi je 10 godina. Svaki dan gledao sam alkare kako vježbaju, među njima i svojeg uzora Ognjena Preosta, koji je kao mlad alkar dobio pet Alka, tri uzastopno.

Ostavio sam nogomet i 1992. godine počeo jahati konje na sinjskom Hipodromu. Tri godine poslije postao sam profesionalni džokej u KK Vreba iz Hrvaca, u kojem je jedan od vlasnika i tadašnji alajčauš Ivan Zorica.

Kako sam uskoro prešao težinski limit za džokeja, prebacio sam se na preponsko jahanje, najprije za KK Alkar, a potom za KK Zrin iz Zagreba, u kojem sam ostao do ukidanja kluba 2003. Nakon toga vratio sam se kući u Sinj, i to s dvama galoperima, od kojih je Prometeus bio jedan od najboljih u Hrvatskoj.

U kolovozu prošle godine pozvao me u Zagreb Sinjanin Ante Šimleša, poznati preponaš, a bio je neko vrijeme i alkar. Tako sam postao  profesionalni instruktor jahanja u KK Zagreb, u kojem uvježbavam mlade jahače i konje - kaže Andrija.

Vrativši se iz Zagreba 2003. godine došao je među alkare. Kako kaže, san iz dječačkih dana u Sinju, kada je s vršnjacima igrao alku na Luci,  napokon se ostvario.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr