Jednaki pred zakonom

Traže smjenu čelnika vukovarskog odvjetništva zbog nerada

Foto: Branimir Bradarić
Prosvjednici u Vukovaru (1)
Foto: Branimir Bradarić
Prosvjednici u Vukovaru (1)
Foto: Branimir Bradarić
Prosvjednici u Vukovaru (1)
19.03.2013.
u 11:51
Kako je moguće da se neke prijave obrade za dest dana a da za neke treba godina i više dana. Tražimo da svi budemo jednaki pred zakonom što sada nismo.
Pogledaj originalni članak

Skupina od 20-ak građana jutros se okupila pred zgradom Općinskog i Županijskog odvjetništva u Vukovaru gdje su mirno prosvjedovali protiv, kako su rekli, njihovog nerada. Zdravko Dedić, jedan od organizatora prosvjeda inače i član Gradskog vijeća Vukovara gdje poslije izlaska iz SDP-a djeluje kao neovisni vijećnik, rekao je da je osnovni razlog održavanja prosvjeda činjenica da odvjetništvo i policija ne čine ništa povodom podignutih kaznenih prijava protiv gradonačelnika Vukovara Željka Sabe.

Stojeći pred ulazom u zgradu odvjetništva prosvjednici su jutros nosili hrvatsku državnu zastavu i razne transparente na kojima su prozivali Sabu, odvjetništvo, Mladena Bajića, Uskok, Vladu… Dedić tvrdi da se u prikrivanje dokaza protiv čelnika Vukovara uključio i vrh PU Vukovarsko – srijemske županije.

– Kako je moguće da se neke prijave obrade za dest dana a da za neke treba godina i više dana. Tražimo da svi budemo jednaki pred zakonom što sada nismo. Nismo niti tražili razgovor sa općinskim ili županijskim odvjetnikom jer sa njima nemamo što razgovarati. Tražimo da podnesu ostavke prije nego li ih građani otjeraju s tih mjesta.

Isto tako i Bajić bi trebao podnijeti ostavku jer je i on upoznat sa svim našim predstavkama i prijavama a ništa nije učinio. Sve o dešavanjima u Vukovaru zna i premijer Zoran Milanović kao i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan ali i oni šute. Zašto, ne znamo, kaže Dedić dodajući da će radi svega toga ispred odvjetništva građani prosvjedovati svakoga radnog dana od 7.45 do 10 sati.

>>Gradonačelnik Vukovara \'zaradio\' prijavu zabog klevete?

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IR
Izluđena registracijom
22:27 19.03.2013.

ma dajte molim vas, oni rade svoj posao dobro i učinkovito. I DO Vukovar i Sud također, kakav nerad. Ne budite smiješni!