Porezi

Traže oprost dugova tekstilcima, obućarima i drvoprerađivačima

Foto: 'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Traže oprost dugova tekstilcima, obućarima i drvoprerađivačima
19.05.2011.
u 14:58
Izrađuje se tzv. plan oprosta dugovanja koji će prije izrade rebalansa državnog proračuna za 2011. godinu uputiti Vladi
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Zbog teškog stanja u kojem se godinama nalaze međimurska tekstilna, obućarska, kožna i drvoprerađivačka industrija, župan Ivan Perhoč je sa saborskim zastupnicima iz Međimurja zatražio od Vlade oprost poreznih dugova tvrtki prema državi. Prema nekim procjenama, riječ je 250 milijuna kuna.

- Neke od obveza prema državnom proračunu vuku se niz godina, što tvrtkama onemogućuju normalno poslovanje i razvoj. Neke od njih imaju osigurane poslove i realne razvojne programe, no zbog dugovanja nastalih dijelom i zbog nemogućnosti naplate potraživanja, ne mogu se razvijati. Iako u posljednjih desetak godina broj zaposlenih u ovim industrijskim granama opada, još uvijek u njima radi velik broj Međimuraca, a kad im se pribroje i članovi njihovih obitelji, broj ljudi koji su ovisni o budućnosti ovih industrija čini gotovo petinu stanovništva županije - istaknuo je župan.

Izrađuje se tzv. plan oprosta dugovanja koji će se žurno uputiti Vladi prije izrade rebalansa državnog proračuna za 2011. godinu. Dugovi tvrtki iz tih gospodarskih grana za PDV i doprinose prema mirovinskom i zdravstvenom osiguranju iznose oko 250 milijuna kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
17:12 20.05.2011.

Istinski i iskreno,žal mi je tih ljudi, ALI.... Zakaj veliki ALI? Nesposobni i lopovski direktori i uprave su kumovale propasti tih poduzeća, te bi sada ista \'\'na noge\'\' trebali dići porezni obveznici, čitaj radnici koji za 2500 kuna delaju 200 vur mjesečno??? Tko je tu bedast? Ponavljam, žal mi je radnika iz propalih poduzeća, ali puno njih nije nikaj govorilo dok se na poslu sedelo, pilo i zaj****valo, normalno najviše u \'\'perjanicama Hr. gospodarstva-brodogradilištima\'\' !!! Znači sirotinja koja šljaka, vuče sebe i one koji su bili tiho dok ih se uništavalo, plače su im redovito stizale?Kakva je to ekonomska logika? To me potsjeća na favoriziranje bolesnika u terminalnoj fazi raka, oprostite. Kad nema pomoći, nema....