prošao kroz crveno?

Traže nadopunu vještačenja za stravičnu nesreću na Trešnjevci

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Traže nadopunu vještačenja za stravičnu nesreću na Trešnjevci
04.01.2012.
u 22:30
Guštin je okrivljen da je na Trešenjvci porscheom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio dvoje pješaka
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće Općinskoga kaznenog suda nije potvrdilo optužnicu Mladenu Guštinu (55), vozaču porschea, okrivljenom da je lani početkom rujna na zagrebačkoj Trešnjevci prošavši kroz crveno svjetlo skrivio nesreću te usmrtio pješake – Nedu Bujević (49) i njezina sina Ivana (18).

Distributer filmova

Optuženica nije potvrđena, kako nam je rekao glasnogovornik suda sudac Dražen Kevrić. Zatražena je nadopuna prometnog vještačenja, tako da sigurno skorog suđenja neće biti.

Podsjetimo, Guština, koji se bavi distribucijom filmova, tužiteljstvo je optužilo da se oko podneva 1. rujna vozio porscheom cayenneom Ozaljskom ulicom prema zapadu brzinom od najmanje 74,1 kilometar na sat unatoč ograničenju od pedeset kilometara. Kad je došao do križanja s Nehajskom i Okićkom ulicom, ušao je u križanje i nastavio vožnju ravno, unatoč uključenu crvenom svjetlu na semaforu za svoj smjer vožnje. U sredini križanja na stražnji lijevi bočni dio Guštinova porschea naletio je audi A8, koji se vozio Nehajskom ulicom prema sjeveru, a u križanje ušao je kad mu je bilo zeleno svjetlo na semaforu.

Tvrdi da je nedužan

Od udara porsche se zanio desnim kotačima na sjeverni pločnik, udario u rasvjetni stup i kontejner za staklo te u stražnji lijevi dio renaulta clija , parkiranog na pločniku. Tada je Guštin s porscheom naletio na pješake – majku i sina, koji su preminuli na mjestu nesreće. Guštinov branitelj isticao je kako je njegov branjenik uvjeren da je prošao kroza zeleno svjetlo na semaforu te da je vozač audija taj koji je prošao kroz crveno svjetlo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MO
modovisisajteMaraschino
07:43 05.01.2012.

kod Cacica kriv pojas sto ga Madjari nisu vezali, kod Horvatincica autopilot a u ovom slucaju semafor.... ocito treba za zabraniti pojase, autopilote i semafore da ubojice mogu juriti kako zele

OB
-obrisani-
08:15 05.01.2012.

dxdy treba ukloniti i sve parkirane automobile,stupove javne rasvjete,pa i zgrade ,kako jureći manijaci ne bi i sami nastradali

OB
-obrisani-
05:43 05.01.2012.

ispada ,da su svi nevini,a jedini krivci za nesreću su vlasnici parkiranog clia,a pošto su oni poginuli ,nama se koga kazniti !