Policija istražuje slučaj

Tragedija kod Opatije: U lovu poginuo muškarac (48). Kolega ga slučajno pogodio?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Tragedija kod Opatije: U lovu poginuo muškarac (48). Kolega ga slučajno pogodio?
01.12.2018.
u 15:46
Na mjestu događaja proveden je očevid te je utvrđeno kako je uz navedenoga 48-godišnjaka, u lovu sudjelovao i 47-godišnji hrvatski državljanin
Pogledaj originalni članak

PU primorsko - goranska izvijestila je da je jutros oko 8 sati na šumskom predjelu mjesta Zvoneća kod Opatije, tijekom lova smrtno j stradala jedna osoba.

Riječ je o 48-godišnjem hrvatskom državljaninu, čije je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije i utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Na mjestu događaja proveden je očevid te je utvrđeno kako je uz navedenoga 48-godišnjaka, u lovu sudjelovao i 47-godišnji hrvatski državljanin.

Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Navedeni hrvatski državljani, sudionici događaja, članovi su lovačkog društva s opatijskog područja.

Kako javlja Novi list loveći divlje svinje po šumama Ćićarije muškarac pogođen je od svog kolege.

Do samog mjesta tagedije bilo je vrlo teško prići, a na bijeloj šumskoj cesti čekajući završetak očevida,  kolege lovci bili su užansuti činjenicom da se radi o dva najbolja prijatelja.

Jedan od lovaca je napomenuo da se radi o tako nesretnoj okolnosti da je to teško povjerovati. Obrazložio je to riječima, da  zbog konfiguracije terena i bujne vegetacije, da se gađalo metu na toj daljini i pod tim uvjetima ne bi je bilo moguće pogoditi.  
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VI
Vito
12:27 01.12.2018.

U lovu poginula jedna osoba Nesreća se dogodila oko 8 sati. Očevid je u tijeku te za sad nisu poznati drugi podatci o ovom slučaju, javila je policija. ::: "Lovina uzvraća udarac" __ Tko se lača mača od mača i pogiba.

AR
Armagedon
16:04 01.12.2018.

Opet .... pa nema koliko da je isto tako prijatelj ubio prijatelja u lovu jer nije držao pušku kako spada.... i ostala sitna dječica i žena bez čovjeka........ ti lovci majke mi nisu normalni...... da ih je na ratište poslati više bi svojih ubili nego neprijatelja.....

IB
istina_boli
09:31 02.12.2018.

Kako to, samo lovci ubijaju jedni druge, a nikad krivolovci? E, pa lovci su legalizirali svoje aktivnosti, pa sad pucaju na sve sto se mrdne, prvo pucaju pa tek onda gledaju u sto su pucali, a krivolovac prvo gleda pa tek onda puca. Moj je prijedlog da se lov dozvoli samo sa lukovima i strelama, a mogu proci i pracke, sve ostalo stroga zabrana kao i za krivolovce.