USPJEH

Tonko Sabolčec opet je najbolji međimurski matematičar

Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
Tonko Sabolčec opet je najbolji međimurski matematičar
04.03.2011.
u 14:43
U svibnju je kao sedmaš postao državni prvak, a sad je u Kotoribi, kao osmaš, ponovo najbolji u Međimurju
Pogledaj originalni članak

Matematičari Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu vratili su se s odličnim rezultatima sa županijskog natjecanja u matematici, koje je održano u Kotoribi. Učenik osmog razreda Tonko Sabolčec imao je maksimalnih 50 bodova, što je rijetkost u Hrvatskoj, i županijski je prvak. Sedmaš Nikola Pintarić je također županijski prvak. Tonku je siguran odlazak na državno natjecanje, dok će Nikola ovaj tjedan iščekivati poziv. Kod učenika 5. razreda Karlo Maček bio je treći.

Inače o Tonku Sabolčecu Večernji je list već pisao, jer je u svibnju, kao sedmaš, osvojio državno natjecanje u matematici, dok je njegov kolega Lovro Kadi bio državni prvak u fotografiji. Tonko se dugo priprema i odlazi na natjecanja, još od nižih razreda, a vodi ga profesor Željko Kraljić, koji je prije tri tjedna u Lisinskom u Zagrebu promoviran u zvanje mentora. Tonko želi u životu raditi posao koji povezuje matematiku i informatiku, a osvoji li i ove godine državno, “gdje će mu biti kraj”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GG
ggap
14:37 05.03.2011.

Bravo Tonko a bravo i profesoru! Trebalo bi mu odrediti povećanje plaće za 10% kad mu se učenik probije na državno natjecanje, a 20% ako je u prva tri!