Predsjednik HDZ-a

Karamarko o vladajućoj koaliciji: Pregovori znaju biti iscrpljujući. Nekad i stanu. No, sve smo probleme dosad riješili

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Karamarko o vladajućoj koaliciji: Pregovori znaju biti iscrpljujući. Nekad i stanu. No, sve smo probleme dosad riješili
30.03.2016.
u 19:49
– Ovo je specifična Vlada i specifična konstelacija političkih snaga kakva još nije viđena u Hrvatskoj i iziskuje mnogo strpljenja, mnogo razgovora, razumijevanja i povjerenja pri odlučivanju – rekao je Karamarko.
Pogledaj originalni članak

– Premijer je postao premijer dogovorom Mosta i HDZ-a. Prema tome, dok ćemo raditi na reformama i biti kvalitetni u tome (a očekujem da ćemo biti jer radimo tek mjesec i pol dana), to je povjerenje apsolutno zagarantirano. U slučaju da ne bude pravog provođenja reformi, sigurno da sve postaje upitno. Mislim da je to načelna stvar koju može svatko potpisati – izjavio je u intervju za Dnevnik HRT-a prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko. 

Kazao je da je imenovanje Daniela Markića za šefa SOA-e predugo trajalo, a na pitanje tko tim imenovanjem politički gubi, kazao je da "gube svi građani". 

– Gubimo svi koji smo očekivali demokratičniji proces i postupak. Ovo je specifična Vlada i specifična konstelacija političkih snaga kakva još nije viđena u Hrvatskoj i iziskuje mnogo strpljenja, mnogo razgovora, razumijevanja i povjerenja pri odlučivanju. Pogotovo kod kadrovskog odlučivanja jer ne može ući ni u jednu reformu ako se ne bavimo i kadrovskim promjenama. Još jednom naglašavam – povjerenje, ono je jako bitno – rekao je Karamarko te još jednom naglasio zašto je nužna reorganizacija obavještajnog sustava i Ministarstva unutarnjih poslova. 

"Mi nismo koalicija, mi smo suradnici"

– Postoje indicije da je dio sustava bio u službi jedne stranke u prethodnom razdoblju. Za vrijeme prethodne Vlade, dio sustava je korišten u stranačke svrhe. To je PNUSKOK, dijelovi policije, a eventualno i dijelovi SOA-e. Ako idemo u reforme, moramo i na tom planu osvježiti kadrovsku sliku. S druge strane, to se u hrvatskoj državi ne smije događati. Ni jedna stranka ne može koristiti državni aparat za stranačke ili predizborne svrhe – zaključio je Karamarko.  

Karamarko je odnose u vladajućoj koaliciji nazvao vrlo dobrima. – Mi nismo koalicija, mi smo suradnici. Naši pregovori znaju biti iscrpljujući. Nekad i stanu. Međutim, sve smo probleme dosad riješili i vjerujem da će i dalje biti tako. Moramo biti tolerantni i strpljivi i tada će ova Vlada uspjeti – kazao je Karamarko te dodao da su prošla samo dva mjeseca od sastavljanja Vlade i odgovorio na kritike da se bave samo kadroviranjem. 

– Sigurno je da je kadroviranje odgovoran proces, kažu da je politika svih politika upravo kadrovska politika. Dio reformi jest da pronađemo najbolje ljude koji će provoditi reforme. Sve je to još uvijek u sklopu rokova i bitne reforme kreću – rekao je Karamarko kojem nije žao što je ušao u koaliciju s Mostom. 

– Momenti kada se ne možemo složiti oko nečega dječje su bolesti, a uvjeren sam da ćemo mi uspjeti – zaključio je. 

>>HDZ: Neka se premijer sad pobrine za privredu i investicije

>>'Mi s Mostom imamo nekad duge i mukotrpne pregovore, ali uvijek to završimo'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 89

MI
Miilekubura
19:11 30.03.2016.

Predstavnike porazenih snaga koje su Hrvatsku opustošile odmah smjeniti!!!

MI
Miilekubura
19:13 30.03.2016.

Uskoro ce čelnici partije koji su opustošili Hrvatsku na drugu adresu.

TO
Torcidas
19:15 30.03.2016.

Isti likovi iz komšiluka protiv, komšije porazeni ste.