DANAS U VEČERNJEM

Todorić najavio rat hrvatskoj Vladi

Todorić najavio rat hrvatskoj Vladi
23.09.2017.
u 00:04
No zanimljivo je da s optužbama protiv Vlade koja mu je, tvrdi, uzela kompaniju izlazi točno tjedan dana prije objave financijskih izvješća revizora, u kojima će se potvrditi da prikaz stanja koje je njegova uprava iskazivala nije bio točan.
Pogledaj originalni članak

Ivica Todorić otvorio je blog i tako se prvi put obratio javnosti nakon povlačenja iz Agrokora iznijevši, kako kaže, svoju istinu o Agrokoru – od toga da kompanija uopće nije bila u problemu i da mu ju je država nezakonito uzela, zbog čega će poduzeti i potrebne pravne radnje.

No zanimljivo je da s optužbama protiv Vlade koja mu je, tvrdi, uzela kompaniju izlazi točno tjedan dana prije objave financijskih izvješća revizora, u kojima će se potvrditi da prikaz stanja koje je njegova uprava iskazivala nije bio točan. Shvatili su to još ove godine Todorićevi kreditori kada su mu uskratili financiranje, a i dobavljači kada ih je prestao plaćati, zbog čega su mu i uskratili dostavu robe. No, Todorić na svom blogu tvrdi da je “na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj menadžment i ja, kompanija imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja”.

Optužuje i Vladu koja je tada, tvrdi, povukla političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. No, treba podsjetiti da je Todorić dao potpis Vladi da kompaniju predaje izvanrednoj upravi, odnosno da prihvaća zakon.     

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Slovenci se ujedinili, a Hrvati opet razjedinjeni

>>Milan Brglez: Strahujem li od incidenata zbog arbitraže? Sve je moguće

>>'Morski orah' naleik na meduzu prijeti ribama u Jadranu

>>Borislav Ristić: Dok mi čekamo, Srbi, Grci i Bugari gradit će LNG terminal u Grčkoj

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

AD
adler77
22:35 22.09.2017.

kakav blog mars zatvor

DA
danijelrukavina4
22:38 22.09.2017.

"A sada sve što sam stvorio ostavljam hrvatskom narodu. Normalno, i dugove." - Vidimo da počinju advokatski štosevi.

TR
tramontana
22:33 22.09.2017.

Koliko se sićan, on je bio ponosan da predaje državi "vrući kumpir".