Iz Grada objasnili smjenu Nogala:

'To je kao da raspišete natječaj za profesora matematike, a zaposlite profesora likovnog'

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Boro Nogalo
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Boro Nogalo
Foto: Romana Kovačević
Dr. Boro Nogalo
05.12.2019.
u 13:40
Jelena Pavić Vukičević kaže da nije istina kako je Nogalu zapriječen ulaz u bolnicu kao ni to da je zabranjena konferencija za medije u bolnici
Pogledaj originalni članak

U Gradskoj upravi održana je konferencija za medije na kojoj su predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić Rukavina, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč objasnili razloge za smjenu bivšeg ravnatelja Bore Nogala.

"Nogala nije smijenilo Upravno vijeće jer ima mogućnost o tome samostalno odlučivati već zato što je to dužnost. Sve drugo su insinuacije", kazala je Stavljenić Rukavina. "Već mjesecima ne raspisuje natječaje za projekte i time je ozbiljno ugrozio njihov nastavak", dodala je.

Video: Nogalo održao konferenciju za medije u vezi svoje smjene

Kao nepravilnost u radu bivšeg ravnatelja bolnice navode da je na natječaju za pedijatra Nogalo zaposlio liječnika bez specijalizacije. ''To je kao da raspišete natječaj za profesora matematike, a zaposlite profesora likovnog jer je ostavio dobar dojam'', rekla je Jelena Pavičić Vukičević. Dodala je da je znakovito da dječja bolnica Srebrnjak jedina nije potpisala ugovor s HZZO-om, piše Dnevnik.hr.

Pročelnica Gradskog kontrolnog ureda Ana Matijević rekla je, nakon što je Nogalu uručeno izvješće kontrolnog ureda, da je imao mogućnost dostaviti dokumente kojima bi osporio navode izvješća, on to do danas nije učinio. ''Željela bih naglasiti da su se kontrolne aktivnosti provodile dva mjeseca'', objasnila je Matijević.

Video: Zaposlenici Srebrnjaka o smjeni bivšeg ravnatelja

''Iako se to želi svesti na osobnu razinu, naša je dužnost pratiti rad institucija. Vjerujem da su svi oni koji su danas prozivani doista dali svoj maksimum i da je ovo jedino rješenje samim time jer je to jedini zakonski okvir u kojem moramo djelovati'', kazala je zamjenica gradonačelnika.

Jelena Pavić Vukičević kaže da nije istina kako je Nogalu zapriječen ulaz u bolnicu kao niti to da je zabranjena konferencija za medije u bolnici. ''O tome smo doznali iz medija. Doista smo zgroženi. To nije istina'', rekla je Pavičić Vukičević.

Očekuju, kažu postupanje institucija.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

TM
trade_mark
14:27 05.12.2019.

...to vam je kao da raspišete natječaj za gradonačelnika ZAGREBA, a dobijete korumpiranog i neobrazovanog hercegovca iz pogane vlake.

Avatar distanca
distanca
14:11 05.12.2019.

Netko tko za svoj projekt dobije iz strukturnih fondova EU 60 milijuna eura ne zasluzuje i ne smije biti smijenjen ! Svi oni koji su donijeli tu odluku zasluzuju kaznene prijave !

HO
horton
14:17 05.12.2019.

Nisam primijetio da je ovako eksplicitna kad treba komentirat kriminal u gradu. Podrška ravnatelju dobro organizirane bolnice!