Nema novca

Tlo se trese i seizmolozima: novac im je prepolovljen

Foto: AFP/PIXSELL
Tlo se trese i seizmolozima: novac im je prepolovljen
14.03.2010.
u 19:22
Vlado Kuk upozorio je na iznimno lošu financijsku situaciju koja se odražava na opremljenost službe, a i na slabu zaštitu od posljedica potresa. Sa 200.000 kuna, kazao je, “mogu zatvoriti dućan”.
Pogledaj originalni članak

Sredstva za Seizmološku službu – u kojima nisu plaće – smanjena su 40 posto, za ovu godinu iznose 200.000 kuna, a rezanja će još svakako biti, kažu iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Voditelj Seizmološke službe Vlado Kuk upozorio je na iznimno lošu financijsku situaciju koja se odražava na opremljenost službe, a i na slabu zaštitu od posljedica potresa. Sa 200.000 kuna, kazao je Kuk, “mogu zatvoriti dućan”. – Zbog smanjenja proračuna Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, sve stavke koje nisu plaće i prava zaposlenih smanjene su na oko 40 posto prijašnjih iznosa, pa tako i sredstva za financiranje Seizmološke službe – kažu iz Ministarstva. – Pri donošenju odluke o preraspodjeli sredstava prioritet je, na žalost, bio sačuvati radna mjesta i osigurati isplatu plaća, što uključuje i plaće gospodina Kuka i njegovih suradnika. Unatoč tome, za materijalne troškove Seizmološke službe u proračunu je ove godine ipak predviđeno oko dvjesto tisuća kuna. Međutim, budu li još rezana proračunska sredstva, i taj će iznos gotovo sigurno biti smanjen – poručili su iz Ministarstva znanosti. (sve/vlm)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AK
akil
21:45 14.03.2010.

Pa zaboga,kod nas se trese financijski sustav,a ovi ne javljaju ništa.Treba im smanjiti i više novaca,jer tko to ne vidi da se trese cijela Hrvatska.Svakoga dana novi potresi a dojave nema.Eee dečki,tako to ne ide.Spavati i brati love,ne ne ne!