danas u večernjem

Zdravko Mamić – kako je postao gospodar hrvatskog nogometa

naslovnica
03.07.2015.
u 00:00
I Zdravko je pokušao postati nogometaš u Dinamu, no zaustavio ga je u 15. godini tadašnji trener u pomlatku Zdenko Kobeščak proglasivši ga – neperspektivnim.
Pogledaj originalni članak

Izvršni predsjednik Dinama i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić rođen je 16. srpnja 1959. godine u Bjelovaru. Njegovi roditelji, pokojni otac Josip i majka Lucija, podrijetlom su iz Zidina, sela pokraj akumulacije Buško jezero u zapadnom dijelu tomislavgradske općine u BiH.

Sva trojica braće Mamić, najstariji Stojan (r. 1957.), srednji Zdravko i najmlađi Zoran (r. 1971.), posvetili su se nogometu.

Stojan i Zdravko počeli su igrati u NK Mladost iz Ždralova kraj Bjelovara, a Zoran je počeo i završio karijeru u Dinamu.

I Zdravko je pokušao postati nogometaš u Dinamu, no zaustavio ga je u 15. godini tadašnji trener u pomlatku Zdenko Kobeščak proglasivši ga – neperspektivnim.

Mlađahni Zdravko Mamić tada se, još kao srednjoškolac, okrenuo poduzetništvu. Njegov prvi biznis bila je prodaja stiropornih sjedalica na stadionu u Maksimiru. Poslije završetka srednje škole, preko političkoga moćnika Jakova Blaževića (čiju je sestru poznavao), Zdravko Mamić dobio je posao trgovačkog putnika u Kožarsko-tekstilnom kombinatu Zaječar. U njemu je radio šest godina, a potom prešao u slovensku tvrtku Lesnu iz Slovenj Gradeca.

>>Sve o Zdravku Mamiću i udaru na gospodara Dinama i hrvatskog nogometa čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz novog broja Večernjeg lista također još izdvajamo:

>>Goran Bregović zbog pjesme 'Bitanga i princeza' od Karlovačkog traži 620.000 kuna

>>Igor Zidić: Enciklopediju Matice hrvatske radili smo i uz iscrpnu analizu Udbe

>>Napeto u Grčkoj: Donosimo koji su nedostaci, a koje su prednosti drahme

>>Komentar Nine Raspudića: Grci su pokusom na sebi upozorili sve

>>Komentar Milana Ivkošića: Druga obljetnica: S EU možemo propasti kao Grčka, a spasiti se možemo samo sami

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

BA
bakulušić
23:18 02.07.2015.

U Hrvatskoj su sumnjivi svi koji su se obogatili a nisu bili u Partiji. Oni koji su se obogatili a bili su u Partiji, nisu sumnjivi. To je valjda normalno. Istina, ima i onih koji su se obogatili, bili su u Partiji pa su ipak sumnjivi. To su oni koji su se otrgli kontroli i pokušali solirati. Zdravko Mamić je ipak fenomen. Nitko nikada u Hrvatskoj nije stekao toliko neprijatelja kao on. Protiv njega su se ujedinili svi. I političari, i novinari, i mediji, i bogati i siromašni. Svi koji su htjeli upravljati nogometom i zbivanjima oko nogometa. Istina, nitko nije bio protiv toga da Zdravko plaća. Svi su oni htjeli da on plaća a da oni upravljaju. Normalno da nije pristao. I zbog toga su ga proglasili čudakom i osobenjakom. A sada ga proglašavaju čudovištem, lopovom i kriminalcom. Presuda je već izrečena pa me čudi što DORH i USKOK uopće više rade. Čovjeka treba samo uputiti na odsluženje kazne. Pa, svi sve znamo. Nema više tajni. I preuzet ćemo Dinamo i NSH. Kao za vrijeme dobre, drage Jugoslavije. Istina, ne znamo tko će plaćati no, naći ćemo opet nekog Zdravka. Ako ne bude htio slušati, i njega ćemo zatvoriti. Jer, sve je to naše! Tako nas je učila Partija!

BA
barbaizamerike
22:56 02.07.2015.

U youtube upisi te sport I kultura ima tajna snimka na wc on I jovanovic se skoro pitukli

DA
Djeca_Arbata
05:06 03.07.2015.

Nije zdravko mamić prodavao sjedalice od stiropora...to je prvi počeo ismet sa borongaja, a onda joža k.sa volovčice...mamić je uletio kad je posao bio pri kraju...ali da je bio spretan za lovu to je istina...disko kefa na ekonomskom faksu...uzeo tešku lovu...