sabo upitao gavrića

'Tko ima pravo ikoga proglašavati nepoželjnim u Vukovaru?'

Foto: Davor Javorović/VLM
'Tko ima pravo ikoga proglašavati nepoželjnim u Vukovaru?'
25.10.2013.
u 14:45
Željko Sabo reagirao je na navode glasnogovornika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je utvrdio da su on i premijer Milanović, u slučaju da ćirilične ploče ostanu, nepoželjni u gradu na Dan sjećanja
Pogledaj originalni članak

 - Izražavam svoje žaljenje zbog najnovijeg istupanja glasnogovornika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na navedeni način, jer smatram da u vrijeme mjeseca studenoga i najtežih dana u povijesti Vukovara ništa nije svetije od žrtava kojih se moramo uvijek, a posebno u nadolazećim danima, sjetiti i iskazati im djelom veliko hvala za slobodu i život u svojoj Hrvatskoj. Pozivati na bojkot obilježavanja žrtava Vukovara u organizaciji Grada Vukovara i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara je potpuno neodgovorno i neprimjereno. Kao gradonačelnik Grada Vukovara to javno osuđujem i molim sve koji su pohodili naš grad u te dane ranijih godina, a žele biti dio Kolone sjećanja i ove godine, neka nam se pridruže dostojanstveno i dobrodošlo - stoji u priopćenju za javnost koje je medijima uputio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, a koje je uslijedilo nakon istupa glasnogovornika Stožera Igora Gavrića koji je najavio mogući bojkot gradskog i državnog protokola.

Sabo navodi i kako nitko nije ukrao geslo Vukovar – mjesto posebnog pijeteta, kako to navode iz Stožera, te da pita i sebe i hrvatsku javnost tko sebi može dati za pravo proglašavati nepoželjnima 18. studenoga u Vukovaru bilo koga pa tako i predstavnike najviših državnih institucija u Republici Hrvatskoj. Podsjetio je i da grad Vukovar od 1997. godine organizira obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Vukovara kao i da je na samom početku zauzeto stajalište da u programu obilježavanja nema mjesta nikakvim govorima i obraćanjima od strane političara.

- Zajednički smo upravo temeljem takvog opredjeljenja iznjedrili Kolonu sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru kao simboličan čin stradanja i konačne pobjede. Upravo zbog takvog pristupa i Kolona sjećanja postajala je iz godine u godinu sve mnogoljudnija, jer su desetci tisuća građana htjeli biti dio te časne povorke, stoji u priopćenju vukovarskog gradonačelnika.

>>\'Ako ploče ostaju, Milanović i Sabo nepoželjni na Dan sjećanja\'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.