Opasna igra

Tinejdžeri se penju po derutnoj zgradi bivšeg brodskog kina

Foto: Vedran Balen
Tinejdžeri se penju po derutnoj zgradi bivšeg brodskog kina
14.05.2015.
u 11:27
I dok jedni upiru prstom u roditelje, drugi smatraju kako odgovornost za ovakvo pogibeljno iskazivanje hrabrosti leži na Gradu, u čijem je vlasništvu derutna građevina
Pogledaj originalni članak

Na zgradi nekadašnjeg kina Hrvatski dom u središtu Slavonskog Broda ovih se dana mogu vidjeti prizori od kojih se svakom prolazniku ledi krv u žilama. Dječaci od petnaestak godina u stilu pravih akrobata i "spidermana" penju se po derutnoj zgradi i rukama vješaju za rub krova objekta izloženog propadanju, dokazujući se tako pred vršnjacima koji ih istovremeno s tla potiču da skoče.

– Mi smo skakali dan prije i nije bilo nikakvih problema – govorili su neki od promatrača. Od susjeda doznajemo kako se mladež gotovo svakodnevno okuplja oko te zgrade i skače po njoj kao da je dječje igralište. Ne shvaćaju da je njihova "igra" utoliko opasnija jer je kino upravo zbog lošeg stanja krovne konstrukcije više puta zatvarano.

–  Klinci su zabrijali da su nekakvi junaci iz filmova ili videoigrica, što li već. Žalosno je što nitko ništa ne poduzima. Zar treba čekati da se dogodi neka tragedija? – kažu susjedi.

I dok jedni upiru prstom u roditelje, drugi smatraju kako odgovornost za ovakvo pogibeljno iskazivanje hrabrosti leži na Gradu, u čijem je vlasništvu derutna građevina. Iz slavonskobrodske Gradske uprave, pak, poručuju kako je proračunom za ovu godinu planirano 400 tisuća kuna za obnovu Hrvatskog doma, a projekt kompletnog uređenja i stavljanja u funkciju bit će kandidiran i prema europskim fondovima. O penjanju mladih po fasadi i krovu do sada, kažu, nisu imali saznanja.

– Za sigurnost djece i mladih prije svega su odgovorni roditelji. Ovim putem apeliramo na njih da poduzmu sve kako se takve stvari više ne bi ponavljale i da objasne djeci kakvoj opasnosti se izlažu – kažu u Gradskoj upravi.

>> Igra opasna po život: Skočio u ponor s vijadukta u Istri

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:42 14.05.2015.

Glavno da cajke trešte na sve strane...klinci bogataše kose skupim automobilima klince ispred škola... i onda se ljudi pitaju zašto se takvo što događa u gradu gdje kultura umire kao da je zadnja rupa na svirali!