KRAJ ŠUTNJE

Timošenko se konačno ukazala: nastavak borbe protiv Janukoviča

Foto: AFP
Timošenko se konačno ukazala: nastavak borbe protiv Janukoviča
14.02.2010.
u 13:43
Kraj šestodnevne šutnje: ukrajinska premijerka Julija Timošenko u subotu navečer napokon se obratila naciji , prvi put nakon poraza od Viktora Janukoviča na predsjedničkim izborima
Pogledaj originalni članak

Premijerka se ne miri s porazom, optužuje Janukovičev štab za falsifikaciju oko milijun glasova na državnoj razini, te najavljuje da će izbore održane prošle nedjelje nastojati poništiti sudskim putem.

- Bila sam i ostajem s vama - poručila je Timošenko,. 'Don't cry for me, Ukraina' nije otpjevala.

- Janukovič nije naš predsjednik. Bez obzira kako se stvari budu odvijale, on nikada neće postati legitimno izabranim predsjednikom Ukrajine - kazala je premijerka, kojoj ovih dana gori pod nogama i u vladi, jer joj parlamentarna koalicija vrlo krhka.

U Janukovičevoj Partiji regija njene su izjave prokomentirali kao 'destruktivan korak' koji privodi k destabilizaciji zemlje. - Ovakve riječi može izgovoriti samo osoba kojoj nije stalo do imidža Ukrajine, nego se brine isključivo o sebi - izjavio je Boris Kolesnikov, potpredsjednik Partije regija

Timošenko poručuje da je ukrajinski narod već izmožden od uličnih prosvjeda i nestabilnosti, pa stoga neće 'okupljati nove majdane' - dakle, ne namjerava inicirati uličnu imitaciju tzv. Narančaste revolucije iz 2005. godine. Tvrdi da je njen štab sakupio dovoljno eksplicitnih dokaza izbornih prevara, te da su na njenoj strani spremni svjedočiti i pojedini promatrači iz OSCE-a. - Moja izjava o namještanju nije politička, već u potpunosti juristička - izjavila je.

Zanimljivo, Timošenko optužuje Janukovičev stožer  za slične makinacije kao i 2004. godine, kada su izbori od strane Zapada proglašeni katastrofalno neregularnima. No ovog puta je OSCE u svom izvješću izrazito nahvalio novodosegnute standarde ukrajinskih izbora.

 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

H0
Hajduk_058
14:21 14.02.2010.

najbolje bi bilo neka Bil Clinton bude predsjednik Ukrajine ili Bandić kojeg ionako tjeraju iz Zagreba, baš je bio glup.

NE
nevera999
14:40 14.02.2010.

dosadna je ova mala ko proljev. da je malo promijenila tu svoju frizuru dobila bi barem 5% više glasova i osigurala pobjedu. i bogu je već dosadila sa tom pletenicom.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:36 14.02.2010.

Nesretna je jer uzela je Putina kao saveznika samo kako bi dobila izbore...mislila je ako bude igrala na Rusku i ujedno i Zapadnu kartu da će dobiti imati veće šanse ali ništa od toga...Ukrajina ide prema Rusiji. Ovo je još jedna velika pobjeda KGB fašističkog režima iz Kremlja.