Priština i Beograd

Thaçi će od Dačića tražiti ured za vezu u Prištini i Beogradu

Foto: Reuters/Pixsell
Thaçi će od Dačića tražiti ured za vezu u Prištini i Beogradu
03.01.2013.
u 09:11
Mediji u Srbiji podsjećaju da su se dvojica premijera na posljednjem susretu u Bruxellesu suglasila da obje strane u okviru predstavništva Europske unije u Prištini i Beogradu imaju po jednog svog predstavnika za vezu
Pogledaj originalni članak

Agencija Beta prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Kosova Envera Hoxhaja da će premijer Hashim Thaçi na sastanku s premijerom Srbije Ivicom Dačićem 17. siječnja u Bruxellesu zatražiti osnivanje ureda za veze u Prištini i Beogradu, da "predstavnici dviju država imaju diplomatski imunitet" te da Priština radi na tome da ima svog veleposlanika u Beogradu.

– Mi intenzivno radimo na tome da Kosovo ima svog veleposlanika u Srbiji i da ured za vezu Kosova u Srbiji bude ured za veze Republike Kosovo. To će biti službeni naziv, a mi očekujemo da i Srbija pošalje svog predstavnika na Kosovo – rekao je Hoxhaj. Mediji u Srbiji podsjećaju da su se dvojica premijera na posljednjem susretu u Bruxellesu suglasila da obje strane u okviru predstavništva Europske unije u Prištini i Beogradu imaju po jednog svog predstavnika za vezu, ali se, kako je objasnio Dačić, nisu dogovorili o otvaranju ureda.

>>Predsjednica Kosova traži sastanak s Tomom Nikolićem

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.