LUDO VRIJEME

Temperaturni skok: Danas će ponegdje biti i 25 stupnjeva, navečer stiže naoblačenje

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Temperaturni skok: Danas će ponegdje biti i 25 stupnjeva, navečer stiže naoblačenje
25.10.2016.
u 07:42
Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorskim i sjeverozapadnim područjima s jakim udarima, a u Slavoniji jugoistočni.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku danas očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te iznadprosječno toplo. Ujutro ponegdje magla, uglavnom u Slavoniji. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije uz mjestimičnu kišu, a navečer i u noći kiša se očekuje i drugdje u unutrašnjosti. 

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorskim i sjeverozapadnim područjima s jakim udarima, a u Slavoniji jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, ponegdje i do 25 °C, javlja DHMZ.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a na Jadranu su uglavnom tijekom noći mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Navečer se očekuje postupni prestanak kiše. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverni i sjeverozapadni. 

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita u drugom dijelu dana s olujnim udarima, a još ujutro u Dalmaciji jugo. U unutrašnjosti temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, navečer u osjetnom padu, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

>> Bijeli Božić ili blaga zima? Accuweather otkriva kakvo nas vrijeme očekuje!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IS
Iszrian
08:46 25.10.2016.

Dobro, malo sunca da razbije depresivno vrijeme.