pismo namjere

Temelj za nadzor poštovanja etičkih standarda u medijima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Temelj za nadzor poštovanja etičkih standarda u medijima
04.10.2011.
u 19:58
S pismom namjere postignut osnovni uvjet za natsnak Vijeća za medije. Inicijativa je pokrenuta prije pet godina.
Pogledaj originalni članak

Potpisivanjem pisma namjere za osnivanje Vijeća za medije, samoregulatornog tijela koje će nadzirati poštovanje etičkih standarda u medijskom prostoru, postignut je osnovni uvjet za njegovo nastajanje. Inicijativa je pokrenuta prije pet godina.

– Samoregulacija ovakvim vijećima bolja je nego da se zakonom pokušava intervenirati u medijski prostor – kazao je predsjednik HND-a Zdenko Duka.

– Često pričamo o slobodi medija, no ta sloboda podrazumijeva i odgovornosti – naglasio je Boris Trupčević, predsjednik Udruge novinskih izdavača pri HUP-u.

Pismo su potpisali ministar kulture Jasen Mesić, predsjednik HND-a Duka, udruge medijskih nakladnika, Ernest Strika iz Vijeća za elektroničke medije, Martina Sokač iz HGK i Reinhard Wessel iz Zaklade Konrad Adenauer.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SI
sinaj
22:40 04.10.2011.

Kad vidim Borisa trupčevića da nešto potpisuje, odmah pomislim da neće izaći na dobro. Ali se nadam da potpisuje izjavu kojom garantira da Darko Pavičić neće više širiti dezinformacije (čitaj: laži)