Problemi

Tehničari bez škole, a mali Tribunjci i dalje u 'podstanarstvu'

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Tehničari bez škole, a mali Tribunjci i dalje u 'podstanarstvu'
06.09.2010.
u 13:06
Naime, u siječnju ove godine škola je zbog obilne kiše postala neprimjerena za boravak djece pa će djeca iz Tribunja školu i dalje pohađati u neodgovarajućim prostorijama tribunjskoga Kulturnog centra.
Pogledaj originalni članak

Zbog kašnjenja radova učenici Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku u školske će klupe sjesti tek krajem ovog mjeseca, a tribunjski osnovci će zbog aljkavosti školskih vlasti i dalje nastavu pohađati u "podstanarstvu". Naime, u Šibeniku su nedovršeni radovi "na rekonstrukciji i sanaciji školske zgrade", pa će nastava početi u ponedjeljak 27. rujna. dok tribunjski mališani neće sjesti u svoje školske klupe jer niti osam mjeseci nije bilo dovoljno odgovornim službama da osposobe tribunjsku školsku zgradu za nastavu.

Naime, u siječnju ove godine škola je zbog obilne kiše onesposobljena za boravak djece pa će djeca iz Tribunja školu i dalje pohađati u neodgovarajućim prostorijama tribunjskog Kulturnog centra.

Inače, u Šibensko-kninskoj županiji nastavu bi trebalo pohađati 9500 upisanih osnovaca i oko 4500 učenika srednjih škola. U Šibeniku je, primjerice, upisano 409 prvaša ili šest manje nego na početku prošle školske godine.

Na žalost, upozoravajući podaci o sve manjem broju upisanih učenika dolaze iz drniškog kraja i seoskih područja, koja su posljedica neodgovarajuće politike i gotovo nikakve brige za poboljšanje uvjeta življenja na tim prostorima.

Tako su, prema navodima s Radio Drniša, vidljivo "drastično smanjenje broja učenika, pri čemu su u osnovnim školama u Drnišu i Unešiću – gotovo tri razreda manje nego lani".

U zadnjih osam godina broj prvaša u drniškom kraju gotovo se prepolovio - ističe se, uz podatak da je u Drnišu lani bio upisan 61 učenik, a ove godine ih je svega - 31. Slični alarmantni podaci nižu se u gotovo svim općinama na kninskom i drniškom području.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.