Diplomacija

Talijanski ministar Romani obećao da će riješiti problem TV signala

Foto: Ilustracija
Talijanski ministar Romani obećao da će riješiti problem TV signala
24.02.2011.
u 19:56
Na sastanku s Kalmetom trebalo bi se pronaći rješenje kako izbjeći smetnje zbog talijanske digitalizacije televizijskih signala priobalnih regija.
Pogledaj originalni članak

Iako talijanski ministar gospodarskog razvitka Paolo Romani na početku ožujka dolazi u Zagreb na poziv hrvatskog kolege Đure Popijača, zbog talijanskog ometanja hrvatskih TV programa sastat će se i s ministrom infrastrukture Božidarom Kalmetom. Budući da je pitanje TV frekvencija u Italiji pod nadležnosti ministarstva gospodarskog razvitka, na sastanku s Kalmetom trebalo bi se pronaći rješenje kako izbjeći smetnje zbog talijanske digitalizacije televizijskih signala priobalnih regija. Talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Frattini odgovorio je pak hrvatskom kolegi Gordanu Jandrokoviću na pismo o ometanju signala.

Ističe kako je upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka o uporabi radiotelevizijskih frekvencija između mjerodavnih tijela Hrvatske i Italije te kako je dobio potvrdu od ministra Romanija da će se ponajprije posvetiti koordinaciji uz posebnu pozornost.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
dobravečerhr
10:32 25.02.2011.

@bok - slažem se A to je samo jedan od 2.873.425 razloga zakaj (na žalost) moramo što prije zbrisati u EU...

Avatar bok
bok
22:56 24.02.2011.

Recimo da mi ometamo talijanima signale, stvar bi vec davno bila rijesena preko Brüssela. To je stvar koja pogada ljudska prava...