počeo još u ratu

Talijanski kirurg besplatno operira i spašava djecu u Hrvatskoj

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
bruno murzi (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
bruno murzi (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
bruno murzi (1)
01.10.2012.
u 19:50
Kardiokirurg iz Italije s riječkim KBC-om surađuje još od ratnih godina, kada je u Hrvatsku dolazio kao humanitarac
Pogledaj originalni članak

U vrijeme kada je surova realnost takva da je liječenje često dostupno samo onima koji imaju novac potreban za skupe medicinske zahvate, talijanski liječnik pomiče granice i svojim djelovanjem pokazuje da još uvijek postoje ljudi dobra srca, da humanost nije preminula. 

Njegovo je ime Bruno Murzi, a tijekom petnaestak godina u Hrvatskoj je operirao 32 djece, piše portal 24sata. Nijednu operaciju nije naplatio.

Kardiokirurg iz Italije s riječkim KBC-om surađuje još od ratnih godina kada je u Hrvatsku dolazio kao humanitarac. Tu se sprijateljio s liječnicima i otad dolazi u Hrvatsku. Najčešće su mu pacijenti bebe s teškim problemima koje zahtijevaju operaciju čijoj složenosti domaći kirurzi nisu bili dorasli. Kako bi se i to promijenilo, Murzi je tijekom godina počeo obučavati naše liječnike. 

– Ne znam talijanski, ali morat ću nekako liječniku napisati pismo da mu zahvalim, rekao je za portal 24 sata Elvir Demirović, čiju je kćer Sanelu (2) Murzi operirao u Rijeci. Sanela je imala suženje plućne aorte i rupu na srcu, a osim djevojčice, Murzi je prošlog tjedna operirao još troje djece. 

Cijelu priču pročitajte ovdje

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FE
Felicijen
20:14 01.10.2012.

Ovakvim ljudima se najčešće ne daje nikakav publicitet ni javna pohvala i zahvala. Novinama su interesantnije neke Ave i slični likovi...

SP
slučajni paradoks na vlasti
22:47 01.10.2012.

Hvala tom čovjeku - ljudini.